23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Ardahan’da çiftçiler ölümle burun buruna

Ardahan’da Doğrudan Gelir Desteği ödemeleri için kent merkezine gelen çiftçiler, dönüşte tipi nedeniyle köy yollarında mahsur kaldı. Aralarında çocukların da bulunduğu 11 minibüs dolusu çiftçi, donarak ölme tehlikesi ile karşı karşıya.

Tunçoluk Köyü Muhtarı Hikmet Yıldız, DGD ödemeleri için sabah şehire giden çiftçilerin, dönüşte tipi nedeniyle yollarda mahsur kaldıklarını, 3 saat önce durumu bildirmelerine rağmen halen kurtarılmayı beklediklerini söyledi.

Yollarda mahsur kalanlar arasında çocukların da bulunduğunu ve Tunçoluk Köyü’nde kahvehanelere sığındığını belirten Yıldız, yalnızca Tunçoluk’ta mahsur kalan 11 yolcu minibüsü bulunduğunu belirtti.

Ardahan Köy Hizmetleri Yol Şube Müdürü Ersoy Metin, ihbar üzerine Ardahan-Göle Karayolu’nda çalıştırılan iş makinalarının, yollarda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Araçların ağır tonajlı olduğunu, bu yüzden sevkiyatında gecikme yaşandığını kaydeden Metin, Otbiçen ve Lehimli köyleri yolu güzergahında 8, Otbiçen ve Tunçoluk köyleri arasında da 11 yolcu minibüsünun bulunduğunu belirtti.


AA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 00:09:26
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 00:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?