27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Arena'da Drogba şov!

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu ağırlayan Galatasaray, sahadan 3-1'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Erken gol hesapları alt-üst etti

Karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla başlayan Galatasaray'ın tüm planları, Mersin İdmanyurdu'nun henüz 3. dakikada Burhan Eşer'in ayağından bulduğu golle alt-üst oldu. 13. dakikada net bir fırsat daha yakalayan Mersin İdmanyurdu, bu pozisyonu gole çeviremedi.

Muslera kalesinde devleşti

Mersin İdmanyurdu, erken bulduğu golün ardından rakip kalede ataklarını sıklaştırdı ve birçok tehlikeli pozisyon yarattı. Konuk takım, 15. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Orta alanda topla buluşan Mert Nobre'nin ara pasında hareketlenen Culio, Muslera'yla karşı karşıya kaldı. Ancak tecrübeli file bekçisi, son anda araya girerek topu uzaklaştırmayı başardı.

Burak Yılmaz, direğe takıldı

23. dakikada beraberlik golü için önemli bir fırsat yakalayan Galatasaray'a direk engel oldu. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder, ceza alanına ortaladı. Kalabalığın arasından iyi yükselen Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu, üst direkte patladı ve top, auta çıktı.

Dany kırmızı gördü saha karıştı

30. dakikada Dany, kaleye giden Mersin İdmanyurdulu futbolcu Burhan Eşer'i yarı alanın ortalarında arkadan düşürdü. Hakem Süleyman Abay, bariz gol şansından ötürü Dany'yi kırmızı kartla oyun dışı etti. Bu pozisyonun ardından hakemin kararına itiraz eden Fatih Terim, saha içine kadar girerek Süleyman Abay'ın üzerine yürüdü. Zorlukla sakinleştirilen tecrübeli hoca, hakem tarafından tribüne gönderildi. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve soyunma odasına Mersin İdmanyurdu'nun 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

Galatasaray, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle başladı. Wesley Sneijder ve Emre Çolak oyundan çıkarken yerlerine Semih Kaya ve Nordin Amrabat dahil edildi.

Beraberlik golü penaltıyla geldi

Fatih Terim'in oyuncu değişiklikleri oyuna çabuk etki etti. Süleyman Abay, 60. dakikada Serkan Yanık'ın Drogba'ya ceza sahası içerisinde yaptığı müdahale sonrası penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Felipe Melo, ağları havalandırarak durumu 1-1'e getirdi.

David Bicik'ten büyük hata

Galatasaray, 70. dakikada Didier Drogba'nın ilginç golüyle üstünlüğü sağladı. Hızlı gelişen atakta Sabri, sağ kanattan içeri kat ederken pasını Drogba'ya aktardı. Ceza alanında topla buluşan Drogba'nın kaval kemiğiyle yaptığı vuruşta havalanan top, kaleci David Bicik'in hatasıyla birlikte ağlarla buluştu: 2-1.

84. dakikada Galatasaray, Didier Drogba'nın golüyle skoru 3-1'e taşıdı. Hamit Altıntop'un serbest vuruştan ceza alanına yaptığı ortada arka direğe hareketlenen tecrübeli golcü, farkı 2'ye çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 90 dakika Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Ev sahibi, aldığı bu galibiyetle şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmış oldu.

....
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2013 Cumartesi 19:00:39
Güncelleme :7 Nisan 2013 Pazar 18:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasarertas IP: 5.61.150.xxx Tarih : 7.04.2013 10:30:48

bizde bir laf vardir camide hoca bilmem ne (yelenirse)yaparsa cemaat bilmem ne yapar tam bu macta sankilim bu oldu veya olmadi simdi demek demeye gerek yok ama bu sözümüze bu kisinin yaptigi hal ve hareketler uydumu uydu

ilk mac basladiginda mersin idman yurdu kim ne derse desin avrupaya tas cikartacak futbol oynadimi oynadi  ve sinir savasi karsi taraftan gelmeye basladi ve patlamak icin bahaneler sankilim hazirlandi siddet hiddet sinir harbine girildi bu harpte sahanin komutani da aynen buna dahil oldu derken ceza geldi eeee breee komutan sen bunu nasil verirsin dendi bize has haller basladi basladida ilk disardaki komutan basladi  zaten taraftarlari cok olan kisilerle maci ben ve bizde tv.den seyrediyorduk canlari onlarinda burnuna gelmisti (yenilince üzülmeyi yenince sevinmeyi bilemedik gitti hep yenilinirmi hep yenilirmi böyle bir kaide kural olurmu diye düsünüp efendiligi secemedik gitti) hoca kollarini sivadi ona veya bize has jest mimiklerini kullanmaya basladi yerinde duramaz oldu (havalara gazlara geldi eee bas rolüde oynuyor ya ama kötümü iyimi rolunü kendi kaptirdi kendine ben iyi oynuyoruma havalarina  girdimi gerisiönemli degil eminimki o kisi bunu sonradan seyredecek yav ben ne kötü rolle bunu oynamisim diyecek ama nafileeee  iki ileri bir geri vitese takar gibi oldu eee yine biri tutar biri vur yandaslarda ise karisir oldu olan oldu da neden basimizda kicimizda hep bir oldu anlayamadim gitti centilmenlik nerde efendilik nerde veya hak aramak icin bu ne siddet bu celal yolumu bize kaldi ama hedefe bakinca bizdede bu yol bu taktik hedefe ulasiyormu ulasiyor bu olaydan sonra her sey tepe takla oyunda oldu  mersin idman yurdu efendimi ne oldu aman buyrun siz oynayin yenin oldu icimdende aman iyiki böyle oldu yoksaaaa oooooo yani daha ne kötü lükler olurmu olurdu  ama bu böyle oluncada yeni gelecege hicmi hic iyi örnek olmadi gelecek maclarimizda hep böyle olacakmi olacak ama bu avrupaya bize hicte iyi ön yargi birakmiyor hakemi dögseydin bari bre hoca  namin sanin adeletin dahada büyürdü efendi efendi memleketimin efendilere ihtiyaci var yenmek yenilmek te var ne demis gürescilerimiz yere düstüm diye erinme üste ciktik diye sevinme bir dahaki seferlere hiddet kin nefret heyacan yine geliyor hazirlikli olalim