18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Arena'da gülen yok!

Play-off öncesi normal sezonu lider bitirmeyi garantileyen Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı.

Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada bordo-mavili takım 24. dakikada Burak Yılmaz'ın golü ile 1-0 öne geçti.

Sarı-kırmızılı takıma 1 puanı kazandıran golü ise 82. dakikada penaltıdan Felipe Melo kaydetti.

Lider Galatasaray karşılaşma sonrasında puanını 71'e yükseltti. 3. sıradaki Trabzonspor ise 54 puana çıktı.

Galatasaray'ın kalan maçları: Orduspor, Manisaspor (D)
Trabzonspor'un kalan maçları: Fenerbahçe, Orduspor (D)

STAT: TT ARENA
HAKEM: CÜNEYT ÇAKIR
GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin(Dk 74 Mehmet Batdal), Melo, Selçuk, Emre(Dk 71 Yiğit), Necati(Dk 68 Sabri), Baros
TRABZONSPOR: Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Celustka, Zokora, Colman, Volkan(Dk 86 Adrian), Alanzinho(Dk 90 Henrique), Olcan(Dk 83 Halil), Burak
GOLLER: Dk. 24 Burak Yılmaz (Trabzonspor), Dk. 82 Melo (Penaltıdan) (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Dk. 11 Engin Baytar, Dk. 14 Eboue, Dk. 26 Emre Çolak (Galatabaray), Dk. 11 Zokora, Dk. 14 Olcan Adın, Dk. 28 Giray Kaçar, Dk. 84 Colman (Trabzonspor)

Kartlar havada uçuştu

Mücadele ilk dakikasından son dakikasına kadar çok yüksek tempoda geçti. Zaman zaman da tansiyon yükseldi. Hakem Cüneyt Çakır 7 kez sarı kartına başvurdu.. Galatasaray'dan Engin, Eboue ve Emre Çolak, Trabzonspor'dan ise Zokora, Olcan, Giray ve Colman sarı kart gören oyuncular oldu.

Burak Yılmaz, Fatih Tekke'yi yakaladı

Bordo-mavili ekibin golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Galatasaray'a karşı attığı golle Fatih Tekke'yi yakaladı. Galatasaray maçına kadar ligde 30 golü bulunan Burak, attığı golle bu sayısını 31'e çıkarırken, 2004-2005 sezonunu 31 golle tamamlayan Fatih Tekke'nin rekorunu yineledi. Burak, 1 gol daha atması durumunda ise bordo-mavili takımda bir sezonda en fazla gol atan oyuncu unvanını elde ederek, kulüp tarihine geçecek.

İlk kez iç sahada büyük takıma puan kaybetti

Galatasaray, bu sezon büyük takımlarla oynadığı iç saha maçlarında ilk kez kazanamadı. Sarı-kırmızılılar, bu sezon iç sahada oynadığı maçlarda Beşiktaş'ı 3-2, Fenerbahçe'yi ise 3-1 mağlup etmişti. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Galatasaray, bu hafta da Trabzonspor ile yenişemeyerek, 2 haftada 4 puan yitirdi.

Ligdeki yenilmezlik serisi 9 maça çıktı

Galatasaray'ın ligdeki yenilmezlik serisi 9 maça çıktı. Ligde en son 28 Ocak'ta Bursaspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan Galatasaray, o tarihten bu yana oynanan 9. maçta da yenilgi yüzü görmedi.

Mehmet Batdal ilk kez forma giydi

Galatasaray'da sezon başı Kardemir Karabükspor'a gönderilen ancak devre arasında kulübe dönen Mehmet Batdal, bu sezon ilk kez forma giydi. Mehmet Batdal, 90 4. dakikada mutlak bir pozisyondan yararlanamayarak, takımını galibiyetten etti.

Eboue-Olcan Adın gerginliği

Karşılaşmanın 13. dakikasında, Trabzonsporlu Olcan Adın'ın Eboue'ye yaptığı faul sonrasında iki oyuncu arasında gerginlik yaşandı. Faul sonrasında bir süre yerde kıvranan Eboue, daha sonra ayağa kalkarak Olcan'a tepki gösterdi. İki oyuncu arasında itiş kakış yaşanırken, hakem Cüneyt Çakır futbolcuları sarı kartla cezalandırdı. Eboue, bu karar sonrasında bu kez Çakır'a sert tepki gösterdi. Galatasaray kenar yönetimi ise Eboue'yi uyararak itirazlarına devam etmemesini istedi.

Hakem Çakır tepki gördü

Maçın ilk dakikalarından itibaren yaşanan gerginlikler Trabzonspor'un 24. dakikada Burak'ın ayağından bulduğu golün ardından daha da çoğaldı. Hakem Cüneyt Çakır, faul pozisyonlarının ardından verdiği kararlar sonrasında özellikle Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlardan tepki gördü. Teknik direktör Fatih Terim de, Emre Çolak aleyhine verilen bir karardan sonra yoğun bir şekilde itiraz ederken saha içine kadar girdi. Taraftarlar, maç bitiminde de hakem Çakır'a tepkilerini sürdürdüler.

Galatasaray, 8. penaltı golünü buldu

Ligin en fazla penaltı kazanan ekiplerinden olan Galatasaray, Trabzonspor karşısında bu sezonki 8. penaltı golünü buldu. Penaltıyı kullanarak bordo-mavili ekibin filelerini havalandıran Felipe Melo ise 4. penaltı golüne imza attı.

 

...
Yayın Tarihi : 25 Mart 2012 Pazar 21:09:11
Güncelleme :25 Mart 2012 Pazar 22:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?