18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Arena'da hayaller yıkıldı!

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray, Türk Telekom Arena'da yine kazanamadı... İki farklı skorla öne geçen sarı kırmızılı takım, Beşiktaş'ın iki dakikada bulduğu iki gole engel olamayınca bir puana razı oldu.

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray, Beşiktaş'ı Türk Telekom Arena'da ağırladı.

Mücadele 2-2 sona ererken, Galatasaray liderliğini sürdürdü. Sarı kırmızılı ekip, puanını 47'ye yükseltti. Siyah beyazlı takım aldığı bir puan ile puanını 32'ye yükseltti ve gol averajıyla Trabzonspor'un bir basamak üzerinde yer aldı.

Gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesi şampiyonluğu, Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması ise üçüncü ve dördüncüyü belirleyecek.

Teknik direktör Fatih Terim'in cezası nedeniyle görev yapamadığı Beşiktaş derbisinde, sarı-kırmızılı ekibin başında yardımcı antrenörlerden Ümit Davala yer aldı. Terim maçı locadan takip etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray'ın rakibi üzerinde kurduğı baskı erken gol getirdi ve sarı kırmızılı takım 9. dakikada golü buldu. Engin korner vuruşunda arka direkte topa iyi yükselen Melo, boş kaleye topu kafayla gönderdi ve takımını 1-0 öne taşıdı. Brezilyalı oyuncusu Play-Off'lardaki ikinci golüne imza attı.

Maça tutuk başlayan Beşiktaş'tan rakibin baskısı karşısında zorlandı. Golden sonra siyah beyazlılar oyunu dengelerken, 27. dakikada Emre Çolak ile etkili gelen Galatasaray karşısında Cenk Gönen gole izin vermedi.

Son bölümde duran toplarla etkili olmayan çalışan Galatasaray, 45 artı 1. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı serbest atışta, Almedia'nın ters kafa vuruşuyla kendi ağlarına gönderdiği gol ile ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Beşiktaş'ta Quaresma'nın hareketli oyununa rağmen, Fernandes'in etkisiz kalması ve Simao'nun da hücuma yeteri desteği vermemesi nedeniyle Almedia ileride beklediği topları alamadı. Karşılaşmanın ilk yarısında hücumda net pozisyon bulamayan Beşiktaş, ilk yarıyı 2-0 geride kapattı.

Mücadelenin 54. dakikasında bir pozisyonda Semih Kaya ve Mustafa Pektemek havada kafa kafaya çarpıştı. İki oyuncunun başında kanama meydana geldi ve tedavileri saha kenarında yapıldı. Semih ve Mustafa'nın tedavileri sona erdikten sonra oyuna devam etti.

57. dakikada Galatasaray üçüncü gole çok yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Elmander'in vuruşunda kaleci Cenk ayaklarıyla kurtardı.

Oyuncu değişikliklerinin ardından ikinci yarıda, ilk yarıya oranla daha tempolu bir oyun sergileyen Beşiktaş, kanatları kullansa da Galatasaray savunmasını aşamadı. Sarı kırmızılı takım ise uzaktan çektiği şutlarla Beşiktaş kalesinde tehlike yarattı. 69'da Engin vuruşunda, 74'te de Selçuk'un vuruşunda Cenk bir kez daha başarılı oldu ve gole izin vermedi.

Maçın 77. dakikasında Beşiktaş, Mustafa ile gole çok yaklaştı. Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı ortada, ceza alanında müsait pozisyonda olan Mustafa'nın kafa vuruşunda top auta gitti ve Beşiktaş çok net bir gol pozisyonunu harcadı.

81. dakikada Selçuk'un kullandığı frikikte Cenk başarılı oldu.

Son dakikalarda Beşiktaş'ın Galatasaray karşısındaki etkisi arttı. Baskısını artıran Beşiktaş, Holosko'nun golüyle farkı 1'e indirdi. Karşılaşmanın 86. dakikasında Quaresma'nın ortasında Holosko'nun kafa vuruşunda top filelerle buluştu ve skoru 2-1'e getirdi.

Golden 1 dakika sonra siyah beyazlı takım skorda eşitliği sağladı. Bu kez sol kanattan gelen Beşiktaş'ta Mustafa ortaladı, ceza alanı içerisinde topa ayağını uzatan Ujfalusi topu kendi ağlarına gönderdi ve skora denge geldi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-2 sona erdi.

GALATASARAY'IN ''EFSANE'' YARDIMCI ANTRENÖRLERİNE PLAKET
Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda düzenlenen ''Galatasaray Efsanelerini Anıyor'' organizasyonunun konukları, teknik direktör Fatih Terim'in yardımcılıklarını üstlenen antrenörler Hasan Şaş, Ümit Davala, Claudio Taffarel oldu.

Galatasaray takımıyla çok sayıda şampiyonluk kazanan, UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı kaldıran ekibin parçası olan bu 3 isme, Beşiktaş maçı öncesi kulüp eski başkanlarından Faruk Süren tarafından plaket verildi.

Plaket töreninin ardından tribünleri selamlayan üçlüye Galatasaray taraftarları da alkışlarla karşılık vererek, ''Bu taraftar sizinle gurur duyuyor'' tezahüratlarında bulundular.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI
Galatasaray taraftarları, Beşiktaş karşısında takımlarını yalnız bırakmayarak bu kritik maçta desteğini gösterdi.

Sezon başından beri yapılan uygulama nedeniyle Beşiktaş taraftarlarının canlı olarak izleyemediği derbide, sarı-kırmızılı taraftarlar Türk Telekom Arena'yı önemli ölçüde doldurdu.

Isınmak için sahaya, ''AB reformlarıyla daha dinamik Türkiye'' yazılı pankartla çıkan Galatasaray takımını alkışlar ve tezahüratlarla karşılayan taraftarlar, futbolculara Beşiktaş maçı öncesi moral verdiler.

Ayrıca, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e sarı-kırmızı taraftarların tepkileri Beşiktaş maçında da devam etti ve ''Yeter Yıldırım Demirören'', ''Fenerbahçe'ye başkana olsana'' tezahüratları yapıldı.

URAS VE ÖZBİRGÜL İÇİN SAYGI DURUŞU
Karşılaşma öncesi, vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Ali Uras ile FIFA kokartlı eski hakem Nihat Özbirgül için saygı duruşundu bulunuldu.

Maça başlamadan önce bu iki isim için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşu esnasında stat skorbordunda Ali Uras'ın resmi ve ''Seni unutmayacağız'' yazısı yer aldı.

...
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2012 Pazar 21:10:08
Güncelleme :6 Mayıs 2012 Pazar 21:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?