23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Arınç: Avrupalı dostlarımızın kulağını çekiyorum

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Avrupa Konseyi`nde bulunan pek çok komisyonun Türkiye`yi tanımadan, önyargılarla raporlar yazdığını dile getiren Arınç, ``Avrupalı dostlarımızın bir kulağını çekiyorum. Ön yargılardan uzaklaşsınlar. Türkiye`yi tanımadan sayfalarca rapor yazanlara üzülmlek ve acımak mümkün`` dedi.

TBMM`de düzenlenen organ bağışı kampanyasına katılan Bülent Arınç, gazetecilerin Avrupa Konseyi raporuna ilişkin sorularını yanıtladı. Avrupa Konseyi`nde bulunan pek çok komisyonun raporlar yazdığını, malesef bu komisyonların Türkiye`yi çok iyi tanımadan, Türkiye`nin şartlarını bilmeden, attığı adımları dikkate almadan olumsuz raporlar yayınladıklarını dile getiren Arınç, son raporun da bu yönde olduğunu bildirdi. Arınç, Türkiye`de zorunlu din dersi olmadığını, 1980`den bu yana din olgusu üzerinde genel bilgi vermeye yönelik din kültürü dersi bulunduğunu belirtirken, ``Bu dersin adı din eğitimi değildir. Genel bilgi vermeye yönelik bir derstir`` dedi. ``Önce Türkiye`de ne var onu öğrensinler`` diyen Arınç, ``Avrupalı dostlarımızın bir kulağını çekiyorum. Önyargılardan uzaklaşsınlar. Türkiye`yi tanımadan sayfalarca rapor yazanlara üzülmlek ve acımak mümkün`` diye konuştu.

Arınç, nüfus cüzdanlarındaki din hanesinin kaldırılması konusunun çok zorlayıcı bir hüküm olmadığını, bu konuda bir değişiklik yapılabileceğini dile getirirken, AB normları içinde böyle bir şeyin uygun görülmesi durumunda yasal bir düzenlemeyle bunun yapılabileceğini ifade etti.

ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2005 Salı 15:58:01
Güncelleme :15 Şubat 2005 Salı 16:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?