23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Arınç: Münferit olaylarla polis teşkilatı örselenmez

Çankırı - TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Bir iki münferit olayı bahane ederek tüm polis teşkilatının örselenmesi, gözden düşürülmesi taleplerine karşı çıkıyorum" dedi.

Arınç, eşi Münevver Arınç’la birlikte çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Çankırı’da, İl Emniyet Müdürlüğü ve Özel İdare tarafından yaptırılan Mola Evi’nin açılışı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, son yıllarda polis teşkilatının eğitimi konusunda ciddi ve büyük atılımlar gerçekleştirdiğine dikkati çekerek, Türk Polis Teşkilatı’nın fedakar ve gayretli olduğunu, halkla bütünleştiğini vurguladı.

Arınç şunları söyledi:

"Bir iki münferit olayı bahane ederek tüm polis teşkilatının örselenmesi, aşağılanması gözden düşürülmesi taleplerine karşı çıkıyorum. Türk Polis Teşkilatı, halkımızın yıllardan beri huzur ve güven kaynağıdır. Yanlışlıklar yapan, hata edenler olursa her mesleğin içinde, her kurumun içinde olduğu gibi bunlar soruşturulur, cezalandırılır. Ve yanlış yapmaya devam edenler olursa meslekten uzaklaştırılır. Ama bir, iki hadise bahanesiyle koskoca bir teşkilatı gözden çıkarmaya, kötülemeye, hele hele dışarıya ihbar etmeye hiç kimsenin hakkı da yetkisi de yoktur."

AA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 15:30:36
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 15:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?