18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Arınç'tan Almanya'ya mektup: Sormusuzluk yaptınız

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Ermeni soykırımı ile ilgili önergeyi kabul eden Federal Almanya Parlamentosu’nu "Küçük siyasi hesaplarla" hareket etmekle suçlayarak, bu kararın TBMM üyelerini derinden üzdüğünü ve sorumsuz bir girişim olarak görüldüğünü vurguladı.

Bülent Arınç, Ermeni soykırımı ile ilgili önergeyi kabul eden Federal Almanya Parlamentosu Başkanı Wolfgang Thierse’ye bir mektup gönderdi. Federal Almanya Parlamentosunun 16 Haziran’da Ermeni iddiaları konusunda kabul ettiği kararı büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığıyla öğrendiğini, bu kararın TBMM Üyeleri tarafından büyük bir infialle karşılandığını dile getiren Arınç, "Dost ve müttefik bir ülkenin Parlamentosu tarafından kabul edilen bu tek yanlı karar Türk halkını olduğu kadar sayıları üç milyona yaklaşan ve Almanya’yı ikinci vatanları olarak gören vatandaşlarımızı da derinden yaralamıştır" dedi.

Türk halkına karşı ağır ithamlar içeren kararda birçok vahim maddi yanlışlıklar ve bilgi eksiklikleri bulunduğunu dile getiren Arınç, Almanya gibi ciddi devlet geleneğine sahip bir ülke parlamentosunun bu kadar yanlışlıklarla ve çarpıtılmış bilgilerle dolu bir kararı kabul etmesinin TBMM’nin üzüntüsünü daha da artırdığına dikkat çekti.

Arınç, TBMM’nin Türk-Alman dostluğuna büyük önem veren bir yasama organı olduğuna da işaret ederken, "Ancak, küçük siyasi hesaplarla kabul edildiğine inandığımız bu kararınız bizleri derinden üzmüş ve sorumsuz bir girişim olarak görülmüştür" dedi. Arınç, Federal Alman Parlamentosu’nun kararını kınarken, TBMM’nin hissiyatını yansıtan mektubunun Alman Parlamentosu’nun üyelerine dağıtılmasını istedi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 20:38:27
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 20:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
S.Aslan IP: 84.5.217.xxx Tarih : 22.06.2005 23:21:19
Sayin TBMM Baskani, siz ve fikirdaslariniz da ara sira ulkemizi Bati'ya sikayet ediyorsunuz ve onlardan medet umuyorsunuz. Sayin Gul'un AIHM'ye basvurmasi, Sayin Basbakanin gecenlerde Baskan Bush'a sevgili kizlarinin basortu sikayeti, vb... Bu nedenle, Alman siyasilerine biz kizalim ve protesto edelim, ama, kusura bakmayin, sizin ve ayni partiye mensup arkadaslarinizin buna hakkiniz yok. Cunku ikisi de milli dava. Bir milli davayi onlara sikayet ederken digeri hakkinda soz soylemeyi birakin lutfen. Mustafa Kemal ve silah arkadaslarinin canlarini ortaya koyarak baslattigi Kurtulus Savasinda da din adina ve "padisahim cok yasa" naralariyla Yunanlilar ve Batili ulkelerle birlik olan din adamlari ayni cephede bulunuyorlardi. Bunlar yakin tarih. Henuz unutmadik. Manisa daglarinda olen mezari mechul dedelerinizin kemikleri sizliyordur herhalde. Sessizlige burunup iniltiyi bir dinleyin lutfen.