23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Arınç’tan Rusya’ya ’Ermeni’ tepkisi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Rus Parlamentosu alt kanadı Duma’nın Ermeni soykırım iddialarını kabul etmesi üzerine Rusya gezisini erteledi.

Geçtiğimiz çarşamba günü de TBMM, Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Ermeni iddialarını kabul etmesine tepki göstererek, Rusya’nın Parlamentolararası Dostluk Grubu üyelerinin Türkiye ziyaretini iptal etti.

Polonya’nın ardından Rusya Meclisi Duma da, Ermeni iddialarını kabul edince Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu tepkisini göstermek üzere harekete geçti.

Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu tarafından, muhatabı olan dostluk grubu temsilcilerine, Duma’nın aldığı kararı kınayan bir mesaj da iletildi.

Rusya’nın alt meclisi Duma’nın aldığı kararı Putin imzalarsa, karar yürürlüğe girecek.

Polonya da Ermeni iddialarını tanımıştı

Polonya Meclisi alt kanadı da 19 nisan tarihinde aldığı kararla, 1915 yılındaki olayları ’soykırım’ olarak tanınmasını kararlaştırdı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Polonya Meclisi’nin Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili kararına tepki gösterdi.

Polonya’ya bir tepki de Meclis Başkanı Bülent Arınç’tan geldi. Arınç, 27 nisanda Polonya Meclis Başkanı’na kınama mektubu göndererek, Meclis’in konuğu olarak 9-13 mayıs 2005 tarihlerinde Türkiye’ye resmi ziyaret yapması planlanan Polonya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu’nun ziyaretini iptal etti.

Ayrıca Polonya’da düzenlenen ’Parlamenter Maraton ve Yarı Maraton Üçüncü Dünya Şampiyonası’na TBMM’nin temsilci göndermesinden vazgeçildi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 14:38:26
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 19:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?