19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Arınç'tan Sezer'e resepsiyon eleştirisi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 23 Nisan Resepsiyonu'na katılmamasını değerlendirirken, "Geçtiğimiz yıldan bu yana çok şeyin değişmiş olması lazım. Sorularınızın da değişmiş olması lazım. Eminim ki önümüzdeki yıllarda artık bu soruları hatırladığımızda hepimiz acı acı güleceğiz. 23 Nisan'ın öncesi ve sonrası artık gerelim olmaktan çıkmalı" dedi.


TBMM'nin açılışının 84. yıldönümü ve 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı' dolayısıyla Meclis Başkanı Arınç tarafından TBMM'de bir resepsiyon verildi. Eşinin katılmadığı resepsiyonda TBMM Başkanı Arınç, davetlileri tek tek karşıladı. Arınç, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı ve bazı açıklamalarda bulundu. Arınç, Kıbrıs'ta yarın yapılacak referandum ile ilgili olarak "Kıbrıs'ta yapılacak referandum konusunda da halkın vereceği karara saygı duyulması gerektiğini söyledim. Kıbrıs'ta yaşayan soydaşlarımızın yarın en doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Sonucun hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


Arınç, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davete neden katılmadığına ilişkin bir soruya şu karşılığı verdi:


"Geçtiğimiz yıldan bu yana çok şeyin değişmiş olması lazım. Sorularınızın da değişmiş olması lazım. Eminim ki önümüzdeki yıllarda artık bu soruları hatırladığımızda hepimiz acı acı güleceğiz. 23 Nisan'ın öncesi ve sonrası artık gerilim olmaktan çıkmalı. Sayın Cumhurbaşkanımız bildiğiniz gibi bugün TBMM'yi onurlandırdı. Yapılan konuşmaları değerlendirdi. Şu anda aramızda bulunamamış olmasının sebebini ben şahsen bilmiyorum. Eğer siz bu konuda çok meraklıysanız geçen sene söylediğimi tekrarlıyorum. Bir fırsat bulursanız kendilerine sorarsınız ve cevabını sanıyorum ondan alırsınız."

ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 22:40:11
Güncelleme :23 Nisan 2004 Cuma 22:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?