20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Artık o'nun da bir yemek borusu var

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi’ne 2 günlükken getirilen ve yemek borusu olmayan bir bebek, ameliyatla yemek borusu oluşturularak hayata döndürüldü.

SÜ Meram Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Abasıyanık, bebeğin kendilerine, doğumdan 2 gün sonra 1 kilo 200 gram olarak getirildiğini ifade ederek, "32 haftalık doğmuş. Normalde en azından 37 haftalık ve 2.5 kg olması lazım. Geldiğinde yemek borusu olmadığı için anne sütünü yutamıyordu. 100 binde bir görülen bu hastalığın ölüm oranı yüzde 90. Bu durum üzerine biz, mideye bir delik açıp, bebeği 3 ay süreyle oradan besledik. Daha sonra ise göğüsten girerek yeniden yemek borusu oluşturduk. Şu anda bebeğimiz 7 aylık ve 4 kg ağırlığında. Sağlık durumu ise gayet iyi" dedi.

Yapılan tedavinin ardından bebek Kürşat Bezgin’in annesi Hacer Bezgin ise, ilk çocuğunu da yine aynı şekilde kaybettiğini belirterek, "Çocuğumu sağlığına kavuşturan doktorlara ve bizimle ilgilenen hemşirelere teşekkür ederim, çok mutluyum" diye konuştu.

KONYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2004 Cuma 19:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?