19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Artık Türkiye'ye dönmek istiyorum

Osman Öcalan böyle söyledi ve ekledi: Çünkü o toprakları çok özledim. Yıllardır Barış diye haykırdım. Şimdi Kandil de benimle aynı çizgiye geldi. Yeni süreç huzur getirir."

Türkiye, tarihi günlerini yaşarken Abdullah Öcalan'ın Kuzey Irak'ta yaşayan kardeşi Osman Öcalan, Takvim gazetesine konuştu.

Öcalan, PKK'nın geri çekilmesiyle ilgili ve nerede konuşlanacakları sorumuza şu karşılığı verdi: Yeri şimdilik kararlaştırılmamıştır. Bana göre esas gündemde olan geri çekilme. Yine Kandil'de yani eski yerlerinde bir süre dururlar. Kandil'in yanı sıra Sağros ve Zap'ta da kalabilirler. Kandil'den geri çekilenlerin, Kuzey Irak merkezi yönetimine başvurmaları da son derece doğal. Ayrıca Murat Karayılan'ın ABD, AB ve diğer ülkelere çağrıda bulunmasını da yerinde buluyorum."

HEP 'BARIŞ' DEMİŞTİK

Kandil'in son hamlesini olumlu bulduğunu ve bu sürecin çok huzurlu bir dönemin başlangıcı olacağını belirten Osman Öcalan, "Kandil, son açıklamalarıyla yıllar önce söylediğime geldi. Yani bana karşı oldukları noktaya geldi. Barış demiştik, onlar da şimdi barış diyor. Dağdakiler ile artık aramızda husumet değil, yakınlaşma olur. Artık Türkiye'ye dönmek istiyorum. En büyük arzum bu" dedi.

...
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2013 Cuma 13:42:14
Güncelleme :26 Nisan 2013 Cuma 13:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?