23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Asena, Tatlıses'e karşı çeteden yardım istemiş

Sedat Şahin ve grubuna yönelik düzenlenen ‘Lale’ operasyonunda telefon görüşmesi dinlemeye takılan Asena’nın, İbrahim Tatlıses’in tehditlerine karşı Şahin’den yardım istediği ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesinin 'Asena da telefona takıldı' başlığıyla duyurduğu Çetin AYDIN imzalı haberi alıhtılayarak aktarıyoruz: 

ORGANİZE Suçlar Şube Müdürlüğü Ekipleri’nin düzenlediği operasyonda tutuklanan Sedat Şahin ve adamlarının telefonunu dinleyen polis, ilginç konuşmalara rastladı. Adliyeye gönderilen polis kayıtlarına geçen konuşmalardan, Asena ismiyle tanınan dansöz Onur Çakmak’ın, türkücü İbrahim Tatlıses’in tehditleri karşısında mafyaya sığındığı anlaşıldı.

ÖNCE SAVCILIĞA BAŞVURMUŞTU

İbrahim Tatlıses’le ilişkisini bitirdikten sonra bazı bar ve gazinolarla anlaşma yapan Asena, Tatlıses’in bu mekanları arayıp çalışmasını engellediğini ileri sürmüştü. Uzun süre işsiz kalan Asena savcılığa başvurarak Tatlıses hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bununla yetinmeyen Asena’nın, İbrahim Tatlıses’le arasının açık olduğunu bildiği Sedat Şahin’den yardım istediği belirtildi.

Asena’nın isteğini kabul eden Şahin, koruma için adamlarından Selahattin Yılmaz’ı görevlendirdi. Lale operasyonu kapsamında teknik takibe takılan Asena’yla Selahattin Yılmaz’ın görüşmeleri kayda geçirildi. Ayrıca Tatlıses’in tehditleri ve savcılığa yaptığı suç duyurusuyla ilgili basın açıklaması yapan Asena’nın yanında Sedat Şahin’in adamlarının bulunduğu belirlendi.

TATLISES’E TEHDİT

Bir görüşmede Asena’yı arayan İbrahim Tatlıses’in telefonuna Selahattin Yılmaz’ın adamı çıktı. Yılmaz’ın adamı Tatlıses’e, ‘Ne yapacaksan biz buradayken yap’ dedi. Tatlıses’in telefonu kapatmasının ardından Asena’nın korumaları olayı Yılmaz’a bildirdiler. Yılmaz da Şahin’i arayarak, ‘İbrahim Tatlıses Asena’yı aramış. Bizimkiler de telefonu alıp ‘Biz buradayken gel ne yapacaksan yap’ demişler’ dedi. Şahin de Yılmaz’a ‘İyi yapmışsın, aferin koçum’ cevabını verdi. Mahkeme kararıyla dinlenen konuşma kayıtlara geçti.

Sedat Şahin’i herkes kadar tanırım

ASENA iddialar karşısında şunları söyledi: ‘Ortada yanlış bir anlaşılma var. Sedat Şahin’i herkes ne kadar tanıyorsa ben de o kadar tanıyorum. Kendisiyle bugüne kadar herhangi bir telefon konuşmam asla olmamıştır. Eğer böyle bir şey olsaydı, şimdiye kadar insanlar beni davet eder, nedir diye sorarlardı. Kendisinin beni İbrahim Tatlıses’e karşı koruduğu gibi bir şey söz konusu bile değil... Ben, Sedat Şahin’in adamı denilen Selahattin Yılmaz diye birini de tanımıyorum. Ayrıca tanıyabilirim de. Ben her gün bir sürü insanla tanışıyorum. Hangisi Selahattin, hangisi Ahmet nedir, ne yapar bilemem ki. Eğer böyle bir şey olsa savcı, emniyet beni çağırır ifademi alır. Böyle bir kişi benim korumalığımı falan yapmıyor ki, tanımıyorum bir kere... Bunların hepsi yalan...’

HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 04:00:42
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 04:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?