22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeniden toplanıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2004’ten itibaren geçerli olacak asgari ücretin tespiti çerçevesinde, bugün beşinci toplantısını gerçekleştirecek.

Yeni asgari ücretin açıklanmasının komisyonun bir sonraki toplantısına bırakılması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda saat 15.00’da gerçekleşek toplantıda, hükümet yetkililerinin yanısıra Türk-İş ve TİSK yöneticileri de yeni ücrete ilişkin görüşlerini açıklayacak.

Komisyon 5 işçi, 5 işveren, 5’i de hükümet temsilcisi olmak üzere toplam 15 kişiden oluşuyor. 17 Aralık 2003 tarihinde dördüncü toplantısını gerçekleştiren Komisyon kamuoyunda asgari ücret rakamları ile ilgili yaşanan tartışmalar sonucu toplantı tarihini bugüne bırakmıştı. Bugünkü toplantı ile Asgari Ücret üzerinden alınan SSK primleri ve diğer maliyetlerin indirimi ile ilgili görüşmeler devam edecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı basın yayın organlarında asgari ücret rakamları ile ilgili açıklamalarının Komisyon toplantısına nasıl yansıyacağı da merak ediliyor. Asgari ücret halen brüt 306 milyon, net 225 milyon 999 bin lira olarak uygulanıyor.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2003 Çarşamba 11:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?