18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Asgari ücret vergi dışı bırakılmıyor

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasının şu an için söz konusu olmadığını söyledi.

Maliye Bakanı Unakıtan, yeni vergi düzenlemeleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Unakıtan, AK Parti hükümetlerinin vergide yaptıklarını anlatarak başladığı konuşmasında, vergi politikalarının ekonomideki gelişmeleri destekleyen bir anlayış çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.

Unakıtan, bankacılık sisteminin aracılık faaliyetlerindeki vergi yükünü azalttıklarını hatırlatarak, "Bankalarda bazı kredi kullanımları nedeniyle düzenlenen kağıtlar verginin dışına çıkarıldı" dedi. Yatırım kredileri için aranan yatırım teşvik belgesi şartının kaldırıldığını, vadeli mevduat hesaplarından özel işlem vergisinin alınmayacağını belirten Unakıtan, vergi tahsilatının bankalar aracılığıyla yapılabilmesi için de bazı değişikliklere gidildiğini ifade etti.

Unakıtan, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasının şu an için söz konusu olmadığını, ancak asgari ücretle ilgili verginin her geçen yıl daha da azaltıldığını kaydetti. Vergi ve cezaların kredi kartıyla ödenmesine de imkan sağladıklarını belirten Unakıtan, bu konuda bir mevzuatın daha değiştirilmesinin gerektiğini, bunu da bir an önce gerçekleştireceklerini belirtti. Unakıtan, gecikme zamları oranlarını da yüzde 7’den yüzde 4’e çektiklerini söyledi.

Maliye Bakanı Unakıtan, kayıt dışı ile mücadelenin en önemli öncelikleri arasında bulunduğunu ifade ederek, kayıt dışı kayıt altına alınmadığı sürece ekonomideki iyileşmelerin yeterli olmasının beklenemeyeceğini kaydetti.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:17
Güncelleme :17 Aralık 2003 Çarşamba 14:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?