20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

’Asgari ücretlinin üzerinden Erdoğan tsunamisi geçti’

Ankara - CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, asgari ücrete yapılan artış ile SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yapılması planlanan artışın yetersiz olduğunu bildirerek, ’’Asgari ücretli ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin üzerinden Tayyip Erdoğan tsunamisi geçti’’ dedi.

Koç, Parlamento’da düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın zaman zaman ’’Noel Baba’lığa soyunarak çantasından sürprizler çıkarttığını’’ söyledi.

Erdoğan’ın önce umut dağıttığını, ardından da asgari ücretin 350 milyon lira olarak açıklandığını ifade eden Koç, bu rakamın açlık sınırının altında bulunduğunu ifade etti.

SSK ve Bağkur emeklilerine yapılması planlanan zam oranının Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından yanlış açıklandığını kaydeden Koç, yıllık zam oranının yüzde 12.4 değil, yüzde 9.3 olduğunu iddia etti.

Koç,’’Sayın Başbakan o söylediği sırça köşklere, fildişi kulelere çok çabuk çıktı. Sayın Başbakan, o köşklerden kulelerden inin, gerçekleri kabul edin, insanlarla alay etmeyin. Asgari ücretlinin üzerinden Tayip Erdoğan tsunamisi geçti. Emeklilerin üzerinden Tayyip Erdoğan tsunamisi geçti’’dedi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 16:53:11
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 16:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?