18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Aşı olana bir gün tatil

Milli Eğitim ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği Kızamık aşısı kampanyasında aşı olan öğrencilere tatil ödülü verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Kızamık aşısı kampanyası’ İstanbul’da düzenlenen törenle başladı. Öğrenciler, kampanyanın açılışını halk oyunları oynayarak yaptı; ancak aşı sırasında bazıları gözyaşlarını tutamadı.
     
     Öğretmen ile veliler aşı yapılan çocuklara çikolata dağıtarak teselli etmeye çalıştı. Çocuklar aşı sayesinde öğretim yılının ilk tatiline çıktı. Bahçelievler Kumport İlköğretim Okulu’nda başlatılan kampanyada konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, çocukların sağlıklı yetişmesi ve sakat kalmaması için aşının şart olduğunu vurguladı. Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Erman Tuncer de kızamık hastalığını 2010 yılına kadar Türkiye’den sınır dışı etmek istediklerini ifade etti. Tuncer, “Kızamık hızlı yayılan bulaşıcı ve zaman zaman ölümcül olabilen bir hastalıktır.” dedi. Aşı sonrasında çocuklara bir günlük tatil verileceğini belirten Tuncer, tatil haberini “Yarın bendensiniz, okulunuz tatil.” diyerek esprili bir dille duyurdu. Kampanya süresince 2 bin kişiden oluşturulan 900 ekip bütün ilköğretim okullarında aşılama yapacak.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2003 Salı 10:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?