23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Âşık Mahzuni Şerif anıldı

SELAHATTİN ŞAHİN

NEVŞEHİR - Halk ozanı Âşık Mahzuni Şerif , ölümünün 3. yıldönümünde, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki mezarı başında törenle anıldı.

Çilehane mevkiindeki mezarı başında düzenlenen anma törenine, Mahzuni’nin eşi Fatma Mahzuni , çocukları Emrah, Ali ve Yetiş Mahzuni , kız kardeşi Fadime Aslan ile CHP İstanbul Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek , Hacıbektaş Kaymakamı Elif Nur Bozkurt Tandoğan , sinema ve tiyatro sanatçısı İlyas Salman , sanatçı Kubilay Dökmetaş ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu , Âşık Mahzuni’nin, yüreği sevgi ve özveriyle dolu bir insan olduğunu söyledi.

Mahzuni’nin kazandığını çevresindeki ve ihtiyacı olanlara dağıttığını ifade eden Selmanpakoğlu, ’’Mahzuni, bir ozandı. Dünya edebiyat tarihinde de yerini alacaktır. Ayrıca Mahzuni bir düşünürdü, bir filozoftu. Görüş ve düşünceleri bugün nasıl önem arz ediyorsa, gelecekte de aynı önemi taşıyarak düşündürecektir’’ dedi.

Mahzuni’nin oğlu Ali Şerif de ’’Babama karşı gösterilen bu sevginin halen var olması bizim için büyük bir mutluluk. Ben, babamın ölümünün acısını yüreğimde yaşıyorum. Bu insanlar da bu acımızı bizimle paylaşıyor. Bu benim için büyük bir mutluluk kaynağı’’ diye konuştu. Âşık Mahzuni Şerif’i anma törenlerine daha sonra Hacıbektaş 60. Yıl Spor Salonu’nda devam edildi.
CUMHURİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 03:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?