30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Asker çocuklarına sağlık garantisi!

TBMM Milli Savunma Komisyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren çeşitli kanunlarda değişiklik öngören tasarıyı kabul etti.

Buna göre:

TSK'ya katılmadan önce lisans üstü eğitim yapanlara, meslek hayatının başında 15 yıla kadar kıdem verilmesine imkan sağlayan hüküm yürürlükten kaldırıldı. Bu düzenlemede, TSK bünyesinde herhangi bir sınıfta subay olarak istihdam edilen personele hangi seviyeden olursa olsun yapacağı her türlü eğitim için toplam en fazla 3 yıl kıdem verilmesi dikkate alınıyor.

Tasarıyla, uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla çocuk için sağlık yardımı yaş sınırı, çocuğun öğrenim durumuna bakılmaksızın 25'e yükseltiliyor. Ayrıca, evlenmemiş kız çocukları için aranan ''yardım edilmediği halde muhtaç olma'' şartı kaldırılarak, bu kişilerin evleninceye kadar sağlık yardımından yararlanmasına imkan sağlanıyor.

Askeri öğrencilere son sınıfa kadar istifa hakkı tanınacak. n Albaylardan 2 yılını doldurup emekli olanlara kadrosuzluk tazminatı ödenecek. TSK Personel Kanunu'nda değişiklik yapılmasını düzenleyen tasarı ile emeklilik hakkını kazanan subay, astsubay ve uzman jandarmalar Temmuz ve Ağustos aylarında da emekliliklerini isteyebilecekler.

Bugün
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 12:00:06
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 13:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?