18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Askerden, 'ses kaydı' açıklaması!

Silahlı Kuvvetler'in yargının bağımsızlığına olan duyarlılığı ve yüce Anayasa Mahkemesi ile üyelerinin anayasal konumları ve saygınlıkları karşısında, söz konusu haber ve yorumların doğru olmayacağı açıktır"

Genelkurmay Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi'nin asker üyesi Serdar Özgüldür'e ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında, internet sitelerinde yayınlanan bir ses kaydına dayanılarak çeşitli haberlere ve yorumlara yer verildiği görülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yargının bağımsızlığına olan duyarlılığı ve yüce Anayasa Mahkemesi ile üyelerinin anayasal konumları ve saygınlıkları karşısında, söz konusu haber ve yorumların doğru olmayacağı açıktır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "26 Nisan 2010 tarihinden itibaren, bazı basın yayın organlarında, internet sitelerinde yayınlanan bir ses kaydına dayanılarak çeşitli haberlere ve yorumlara yer verildiği görülmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yargının bağımsızlığına olan duyarlılığı ve yüce Anayasa Mahkemesi ile üyelerinin anayasal konumları ve saygınlıkları karşısında, söz konusu haber ve yorumların doğru olmayacağı açıktır. Bu itibarla, konuyla ilgili olarak yapılan yorum ve değerlendirmelerde, son zamanlarda sıklıkla başvurulan bu ve benzeri hukuka aykırı girişimlerle, kurum veya kişilerin haksız yere yıpratılmalarının amaçlanmış olabileceği göz ardı edilmemelidir. Söz konusu iddiaları ortaya atanlar hakkında ilgili makamlar nezdinde gerekli yasal girişimlere başvurulmuştur" ifadeleri yer aldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 22:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can IP: 88.228.171.xxx Tarih : 2.05.2010 03:20:54

yalanlıyorsunuz yalanlıyorsunuz sonunda kendinizin çıkıyor hergün ocaklara ateş düşüyor bir tane bile yetkili kendisini sorumlu tutup istifa etmiyor 30 yıldır bir tane yetkili istifa etmedi 30 yıldır bu işin 20 yaşındaki çocuklarla olmayacagını anlayamadık nasıl olsa kendi çocuklarınız ölmüyorrr olan gariban çocuklarına oluyor siz devam edin BALYOZ ,ELDİVEN .............  şimdide elimiz kolumuz baglı diye kılınız kıpırdamazz bu akan kandan sizler sorumlusunuzzz devam edin darbe planlarınaaaa devammmmmmm