25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Askere 'erotik' davet!

Avusturya ordusunun yeni profesyonel askerler kazanmak için hazırlattığı reklam tartışmalara neden oldu. İnternette yayımlanan cinsel içerikli reklam tepkiler üzerine yayından kaldırıldı ancak Yeşiller Partisi olayın peşinde...

Avusturya’da gençleri profesyonel askerliğe özendirmek için Savunma Bakanlığı tarafından hazırlattırılan reklam, “cinsel ayrımcılık” suçlamalarına maruz kaldı.
Sözü edilen reklamda dört genç kız son model Audi spor otomobili olan bir gence kur yaparken görülüyor.

Genç adam kızlara “Birlikte gezelim mi?” diye soruyor. Ancak bu sırada kızların dikkatini yakından geçen Avusturya ordusuna ait bir panzer çekiyor. Panzerden Avusturya askeri üniformasını giymiş bir genç iniyor ve kızlara, geziye çıkıp çıkmak istemediklerini soruyor. Bunun üzerine kızlar aralarına bile bakmadan spor otomobilli genci terk edip uzaklaşan panzerin arkasına takılıyor.

Yeşiller Partisi ‘hesap’ sordu
“Avusturya ordusuna gelin, burada panzer sürebilirsiniz” sözleri duyulan reklam, “Avusturya ordusu 18 yaşından itibaren gençlere bir şans sunuyor. Her şey günlük yaşamdan çok farklı” sloganıyla sona eriyor. Reklamın sonunda ekrana telefon numaraları da geliyor. İnternetten yayımlanan bu video, “cinsel ayrımcılık” suçlamalarına maruz kaldı ve tepkiler üzerine Avusturya Savunma Bakanlığı reklamı yayından kaldırdı.

Ancak olayı kınayan Yeşiller Partisi Savunma Bakanlığı’ndan reklamın kaça mal olduğunu ve amacına ilişkin açıklama istedi. Avusturya’da askerlik zorunlu ve 6 ay. Eğer gençler eline silah almayı reddederse bu durumda sivil askerlik yapılıyor. Kamu kuruluşlarında zorunlu hizmet içiren bu askerlik görevi ise 9 ay sürüyor. Ancak reklamda sözü edilen askerlik, profesyonel askerlik.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2010 Pazar 12:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?