23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Askere gidebilmek için boyunu uzattı

Muğla'nın Milas İlçesi'nde ikamet etmekte olan ve askere gitmek için başvuruda bulunan bir vatandaş, boyunun kısa olmasından dolayı askere alınmayınca, boyunu uzatmak amacıyla ameliyat oldu.


Askere gitmek isteyen Ahmet Arif Güzel, 2 yıl önce ve geçen yıl girdiği askerlik muayenelerinde boyunun uzamadığının anlaşılması üzerine yine askere alınmadı. Askere gitmeyi çok isteyen Güzel, boynunu uzatmak için elinden gelen çabayı göstermesine karşın boyu uzamayınca, bu sorunu kendi kendine büyütmeye başladı. Tam umutları sönmek üzereyken Ortopedi Uzmanı Operatör Dr. Cemal Doğrul'la tanıştı ve sakat kalma riski de bulunan bir ameliyat olmaya karar vererek, dün akşam 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde ameliyat masasına yattı ve ayaklarına boyunun uzamasını sağlayacak external fixatör adlı cihazı taktırdı.


Geçirdiği başarılı ameliyat sonrasında bugün ayağa kalkan ve yürümeye başlayan Arif'in sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yapan 75. Yıl Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Cemal Doğrul, dün akşam ameliyat olan Güzel'in sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Dün ameliyat oldu, bugün ise ayakta ve koltuk değnekleri olmadan yürüyebiliyor. Arif'e yaptığımız ameliyatta External Fixatör isimli bir cihaz taktık. Bu cihaz ilk 10 gün boyunca Arif'in boyunun uzamasına yardımcı olmayacak, ancak 10 günden sonra her gün için Arif'in boyu 1 milimetre uzamaya başlayacak. Bizim Arif'teki hedefimiz boyunu 1.70 seviyelerine getirmek. Ancak olumsuz bir olay meydana geldiği takdirde cihazı 1.70'e gelmeden de çıkarabiliriz. Ancak şu anda her şey normal ve Arif bir hafta sonra işine dönecek" dedi.


Geçirdiği ameliyat sonrasında kendisini oldukça iyi hissettiğini söyleyen Ahmet Arif Güzel, bugüne kadar muayenelerde kendisine boy kısalığından dolayı askere alınamayacağını söylediklerini belirtti. Bu duruma üzüldüğünü ifade eden Güzel, "Askere gidemeyeceğim için oldukça üzülmeye başlamıştım. Ancak hayatım, Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Cemal Doğrul ile tanışınca değişti. Dr. Cemal Doğrul bana ameliyat olarak boyumun uzayabileceğini ancak ameliyatın riskli de olabileceğini söyledi. Ben de içimdeki vatan sevgisiyle bunu kabul ettim. Geçirdiğim ameliyat sonrası sağlık durumum gayet iyi ve yürümeye başladım. En kısa sürede iyileşip askere gitmeyi istiyorum" şeklinde konuştu.


Arif'in annesi Neriman Güzel ve babası Adem Güzel, evlatlarıyla gurur duyduklarını belirterek, "Oğlumuz bu duruma çok üzülüyordu. Bizler de onun bu üzüntüden kurtulması için ameliyat kararı aldık ve sonuna kadar oğlumuzun arkasındayız. Onun bu vatan aşkıyla gurur duyuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2005 Çarşamba 23:13:58
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 23:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?