18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Askeri konvoya bombalı saldırı

Osmaniye'nin Zorkun Yaylası'nda, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada can ve mal kaybı olmazken, çıkan çatışma sonrası terör örgütü militanları kaçarak izini kaybettirdi.

Alınan bilgilere göre, olay dün akşam Amanos Dağları'nda bulunan Zorkun Yaylası yolunun 15. kilometresindeki Demircik Tepe mevkiinde meydana geldi. Zorkun Yaylası Jandarma Üs Bölgesi'nde konuşlu Serinova Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'na bağlı 1 asteğmen, 1 astsubay, 17 erbaş ve erden oluşan timi taşıyan 2 zırhlı araç, Demircik Tepe mevkiinden geçerken, PKK terör örgütü militanları, yola daha önceden döşedikleri uzaktan kumandalı bombayı patlattı. Bombanın patlamasının ardından jandarma timine makineli tüfek ve hafif silahlar ile ateş açıldı. Terör örgütü mensuplarına makineli tüfek ve piyade tüfeği ile karşılık veren Jandarma Komando Timi, hızla pusu bölgesinden uzaklaşırken, militanlarda pusu bölgesini terk ederek kaçtı.

Bombanın son araç geçtikten sonra patlaması sebebiyle olayda can kaybı ve yaralanan olmadığı belirtilirken, terör örgütü mensuplarının yakalanması için de operasyon başlatıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 12:58:15
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 16:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?