18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Aşkları 'sınır' tanımadı!

KKTC Beyarmudulu'da yaşayan Letife-Mehmet Ali Deveci çiftinin oğlu Aydın ile Güney Kıbrıs Larnaka'da yaşayan Evgenia-Christau çiftinin kızı Maria yakın çevrelerinin tüm itirazları ve olumsuz tavırlarına rağmen dünya evine girdi. Genç çift, "İlk başta çevre baskısı nedeniyle zor günler yaşadık ama direnerek tüm engelleri aştık" dedi.

AİLELER ARASINDA SORUN YARATMIŞTI ANCAK DİRENDİK

Aydın ile Maria, Mağusa'da bir restoranda tanıştı ve ilk görüşte bir birbirlerine aşık oldu. Kıbrıslı Türk damat Aydın, bir yıl önce tanıştığı Maria ile çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Mağusa'da restoranda tanıştık. İlk görüşte Maria'dan çok etkilendim ve onu ikna edip telefon numarasını aldım. İki hafta sonra Maria'yı telefondan aradım halini hatırını sorum. Daha sonra o beni aramaya başladı. O beni, ben onu arıyordum. Buluşmaya başladık ve iki ay önce evlenme kararı aldık ancak ailelerimiz ilk etapta sorun çıkarmaya başladı. Benim Kıbrıslı Türk, Maria'nın ise Kıbrıslı Rum olması, aileler arasında sorun yaratmıştı ancak Maria ve ben çok direttik, sağlam bastık. Şu anda ikimizin ailesi de çok mutlu. Hiçbir sorun yaşamıyoruz, ailelerimiz çok iyi anlaşıyor" şeklinde konuştu. Maria'nın ailesi ile çok iyi anlaştığını belirten Aydın, başlarda yaşanan sıkıntıların aşıldığını kendi ailesinin de Maria'ya sahip çıktığını belirtti.

EVLENME TEKLİFİNİ HİÇ DÜŞÜNMEDEN KABUL ETTİM

Gelin Maria ise tanışma "Aydın'ı ilk gördüğüm gece uyuyamadım, rüyalarıma girdi sürekli onu düşündüm. İki hafta sonra beni telefondan aradığında dünyalar benim oldu, çok sevinmiştim. Hayalimdeki erkek beni aranıştı. Bir daha onunla görüşebilir miyim diye hayal kurarken Aydın'ın beni aramasından son derece memnun kaldım. Yaşantım değişti. Bana evlenme teklifi ettiğinde hiç düşünmeden kabul ettim ancak aileme bahsettiğimde karşı çıktılar. Biz yılmadık mücadele ettik ve kazandık. Ailelerimiz şu anda çok iyi anlaşıyorlar" diye konuştu.

KALPLERİNİN SESLERİNİ DİNLESİNLER

Maria ve Aydın, Türk ve Kıbrıslı Rum gençlerine de seslenerek, din, dil, ırk, siyaset ve geçmişi düşünmeden sadece kalplerinin seslerini dinlemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Maria ve Aydın, kendilerinin ilk başta gelen baskılara aldırış etmeden direndiklerini ve mutluluğu yakaladıklarını belirtti.

Genç çift, bir Kıbrıslı Türk ile bir Kıbrıslı Rum'un evlenmesinin son derece normal olduğunu belirterek, "Sonuçta iki insan bir araya geliyor. Çevreden gelen tepkilere bir anlam veremiyoruz" dedi. Çiftin Pile Türk Spor Kulübü'nde gerçekleşen düğününde hem Türk kültürüne hem de Rum kültürüne ait motifler ve müzikler yer aldı.

AHT
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 10:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?