24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ASO’dan iş yerlerine bayrak kampanyası

Ankara - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan ve yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulün ardından bir açıklama yapan Çağlayan, Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına karşı yapılan saygısızlığa değinerek, "Hepimizin gururunu inciten, provokasyona gelmememiz gereken bir olay. Hiç kimsenin Türk insanının, bizlerin bayrak sevgisini, vatan sevgisini denemeye kalkışmaması lazım. Bizler, başka ülkelerin bayraklarına dahi saygılıyız. ASO olarak binamıza 2 dev bayrak astık. Üyelerimize birer mektup gönderdik. İşyerlerine bayrak asma kampanyası başlattık. Çünkü bu edepsizliklere verilebilecek en doğru cevabın bu olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Çağlayan, 2-B konusundaki görüşlerini de Cumhurbaşkanı Sezer’e anlattıklarını ve konuya ASO olarak Türkiye’nin gelir elde etmesi noktasında baktıklarını belirterek, "Öyle ya da böyle, milletin gaspedilmiş mallarının devletin hesaplarına geçirilmesi lazım. Buradan elde edilecek gelir, Türkiye’nin borçlarının düşürülmesinde kullanılsın. Ormanlar, kesilsin, katledilsin demiyoruz. Ormanların kesilmesiyle ilgili ağır kurallar getirilebilir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Sezer’in 2-B konusundaki görüşlerinin değişip değişmediği yönündeki soruya da Çağlayan, "Cumhurbaşkanı Sezer’in 2-B konusundaki görüşleri aşağı yukarı aynı" karşılığını verdi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 18:26:21
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 18:33:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?