18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Atalay’dan tazminat açıklaması

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Tazminatlar kişiye özel olacak. Hükümet kararı veya terör tazminatı şeklinde de olabilir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Uludere'de hayatını kaybedenler için kişiye özel tazminat ödeneceğini açıkladı.

Beşir Atalay, Meclis'te konuyu değerlendirirken, Uludere'de hayatını kaybeden 35 kişinin ailelerine tazminat olarak tek bir rakamın belirlenmeyeceğini söyledi.

Tazminatın kişiye özel olacağını vurgulayan Atalay, "Bu, hükümet kararı şeklinde de olabilir. Terör tazminatı olarak da belirlenebilir .Tazminat miktarı kişiye özel olacak. İnsanların aile durumlarına, bakmaya yükümlü kişiler olup olmadığına, evli olup olmadığına bakılacak ve miktar kişiye özel olarak hesaplanacak.” dedi.

Atalay daha önce bu uygulamanın Güngören saldırısında da yapıldığını hatırlattı
 

...
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2012 Salı 12:38:02
Güncelleme :3 Ocak 2012 Salı 12:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Ersindigil IP: 84.62.15.xxx Tarih : 3.01.2012 13:57:28

Sayin Besir Atalay"Hükümet kanadinda ve Basbakan yardimcilari arasinda bir anlasmazlik,mi var.Sizin gibi olan Basbakan yardimcisi Sayin Bülent Arinc Tanzimat var özür yok diyor.Ögle anlasiliyor,ki birbirinizden habersiz demecler veriyorsunuz,veya birbirinize üstünlük saglamak icin ayri ayri beyanatlar veriyorsunuz.Türkiye Cumhuriyeti,nin Hükümetisiniz,Birbirinize üstünlük degil,anlasarak demec vermeniz gerekir diye düsünüyorum saygilarimla.