19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

ATAŞ Rafinerisi'nde yangın

Mersin’de, Anadolu Tasfiyehanesi A. Ş. (ATAŞ) Dolum Tesisleri’ndeki bir tankta yangın çıktı.
Edinilen bilgiye göre, saat 11.00 sularında, rafinerideki akaryakıt depolanan tanklardan birinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

ısa sürede alevler içinde kalan tanka, ATAŞ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yoğun alev ve dumandan dolayı söndürme çalışmaları güçlükle yürütülürken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.


Mersin’deki Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş. (ATAŞ) Rafinerisi dolum tesislerinde çıkan yangın, kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmaları sürerken yeniden büyüdü.


Alınan bilgiye göre, ATAŞ Rafinerisi’nin dolum tesislerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışması başlatıldı. Yangın, soğutma çalışmaları sürerken yeniden büyüdü. Yangının yeniden büyümesi üzerine çevre il ve ilçelerdeki itfaiye ekiplerinden de yardım istendiği bildirildi.


Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

VALİ VEKİLİ ÖZDEMİR: TAKVİYE İSTEDİK

Mersin Vali Vekili Reşat Özdemir, ’’Yangının çevreye sirayet etmesini önlemeye çalışıyoruz’’ dedi.
Vali Vekili Özdemir, ATAŞ Rafinerisi’nin dolum tesislerinde henüz belirlenemeyen nedenle bir tankta çıkan yangının kontrol altına alınması yönündeki çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Yangının yeniden büyümesi üzerine, çevre il ve ilçelerdeki itfaiye ekiplerinden takviye istediklerini belirten Özdemir, şöyle konuştu:
’’Yangının çıkış nedeni belli değil. Yangının çevreye sirayet etmesini önlemeye çalışıyoruz. Rafinerinin bulunduğu Karaduvar Mahallesi’nin şu an için boşaltılması söz konusu değil, ancak kontrol altına alınamaması durumunda mahalleyi boşaltabiliriz.’’

MERSİN - İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 16:30:55
Güncelleme :25 Temmuz 2004 Pazar 16:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?