17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Atatürk Havalimanı'nda 25 kilo kokain ele geçirildi

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, piyasa değeri yaklaşık 10 trilyon lira olan 25 kilo 200 gram kokain ele geçirildi. Uyuşturucunun bulunduğu valizin sahibi gözaltına alınırken, ifadesine dayanılarak Beyazıt’ta bir ABD vatandaşı daha tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, saat 02.00 sıralarında meydana gelen olayda, Gümrük Muayene ve Muhafaza Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Frakfurt’tan İstanbul’a gelen Suzanne Kathleen Lutz’dan şüphelenerek valizinde arama yapmak istedi. Ekipler, Lutz’un "Çantanın şifresini unuttum" demesi üzerine valizi X-Ray cihazından geçirdi. Bayanın şüpheli hareketlerinin artması üzerine valizin kilidini kıran ekipler, bir battaniyeye sarılı halde 23 paket kokaine rastladı.
Gümrük Muayene ve Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, gözaltına aldıkları Lutz’un ifadesine dayanarak Beyazıt’taki Prenses Otel’de kalan Adsi Shelly Ann Lantz adlı ABD vatandaşı bir bayanı daha gözaltına aldı. Lutz’un İstanbul’da kendisini karşılamasını beklediği Lantz, saat 03.30 sıralarında yakalanarak havalimanına getirildi. Ekipler, sorgunun ardından ele geçirdikleri uyuşturucu maddeyi tutanak karşılığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekiplerine teslim etti.
Atatürk Havalimanı’nda ilk kez bu miktarda kokain ele geçirildiği belirtildi.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2004 Pazartesi 15:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?