18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Atatürk Havalimanı'nda patlama

Atatürk Havalimanı'nda bir taksinin LPG tankı patladı. Patlamada maddi hasar meydana gelirken, üç kişi hafif yaralandı.

Patlama, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolu üzerinde duran 34 TDK 94 plakalı taksinin bagaj kısmında saat 17.50 sıralarında meydana geldi.

İstanbul Vali yardımcısı Vedat Müftüoğlu patlamada üç kişinin hafif yaralandığını belirtti. Patlama sonucu, LPG ile çalışan taksinin bagaj kısmı tamamen parçalandı.

Çıkan yangın ise havalimanı güvenlik görevlilerince yangın söndürme tüpleri kullanılarak söndürüldü. Taksinin bagajında bulunan bir piknik tüpünün alt kısmının tamamen parçalandığı dikkati çekti.

Olay yerine gelen uzman polisler, patlamanın gerçekleştiği araçta inceleme başlattı.

Patlamanın nedeni LPG

İstanbul Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda bir taksinin bagajında meydana gelen patlamanın LPG tüpünden kaynaklandığını söyledi.

Müftüoğlu, Atatürk Havalimanı'na iki yolcu getiren taksinin bagajında, yolcuların bir şey alacaklarını belirterek araçtan ayrılmalarının ardından patlama gerçekleştiğini belirtti.

Patlama sonucu şoförün de aralarında bulunduğu üç kişinin cam parçalarıyla hafif şekilde yaralandığını belirten Müftüoğlu, olayın terörle bir ilgisi bulunmadığını, patlamanın LPG tüpünden kaynaklandığını bildirdi.

Öte yandan, taksi sürücüsünün kimliği henüz belirlenmedi. Patlamada yaralanan diğer iki kişinin patlama sırasında aracın yakınından geçen Zeynep Soyutürk ile oğlu üç yaşındaki Umut olduğu öğrenildi.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 20:05:18
Güncelleme :8 Ağustos 2005 Pazartesi 09:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?