23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

'Atatürk’ten vazgeçin diyorlar'

Malatya - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "AB açıkça (Kemalist düşünceden vazgeçin) diyor. (Atatürk’ten vazgeçin) diyor" dedi.

Denktaş, İnönü Üniversitesi’nde yapılan "1. Ulusal Atatürkçü Düşünce Toplulukları Çalıştayı"nda, AB’nin nüfusundan korktuğu için Türkiye’yi üye olarak almak istemediğini, bu nedenle kimseye sunmadığı şartları Türkiye’nin önüne koyduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’yi AB’ye alma kararından önce gurur duyduğunu ancak şartlarını görünce "korktuğunu" söyleyen denktaş, "Şartlar arasında Kıbrıs’ın peşinen teslimi, Ege, Ermeni meselesi, suların AB’ye teslimi, tarımın küçülmesi ve daha neler var. Bunlar tabiatıyla AB’ye girme hakkı olan Türk Ulusu’nun önüne konmuş olan engeller. Şuna dikkat edeceğiz. Ucu açık 10-15 yıllık bir yol. Üye olup olmayacağınız bilinmiyor. Ama peşinen (Kıbrıs’ı ver) deniliyor" dedi.

Denktaş, toplantının açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Yücel Özden’i işaret ederek, "Genç konuşmacıya sesleniyorum. İşiniz çok zordur evladım. AB açıkça (Kemalist düşünceden vazgeçin) diyor. (Atatürk’ten vazgeçin) diyor. Bunu çok iyi değerlendirin" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 18:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?