17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Atina'da 'namahrem' krizi

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Atina'daki veda töreninde Emine Erdoğan'ı yanaklarından öpmesinin görüntüleri TRT tarafından yayımlanmadı.

Yunanistan ve Türkiye başbakanlarıyla eşleri arasında sıcak sahnelerin yaşandığı Atina ziyareti, aynı sıcaklıkla noktalandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina temasları dün sabah sona erdi. Erdoğan çifti için Yunanistan Başbakanlık Konutu'nda düzenlenen veda törenini Türk basınından sadece Anadolu Ajansı (AA) ve TRT'nin izlemesine izin verildi. Yunan basınıysa töreni tam kadro izledi. Erdoğan, Natasa Karamanlis ile el sıkışarak vedalaşırken, Başbakan Karamanlis, eşinin güzelliğine övgüler yağdıran Emine Erdoğan'ın elini sıkmakla yetinmedi, yanağından öpmek üzere hamle yaptı.
Karamanlis'le kısa süreliğine yanak yanağa görüntü veren Emine Erdoğan da bu sırada büyük şaşkınlık yaşadı.

Sadece AA ve TRT izledi

Kostas Karamanlis'in Emine Erdoğan'la yaşadığı sıcak veda sahnesi, uğurlama törenine Türk basınından sadece Anadolu Ajansı ve TRT ekipleri alındığı için diğer Türk gazete ve televizyonları tarafından görüntülenemedi. Basın mensupları bu görüntüyü elde etmeye çalışırken, kulislere, Atina'daki Başbakanlık görevlilerinin TRT'ye veda sahnesini yayına koymaması konusunda talep ilettiği yansıdı.
TRT 1 ve TRT 2'deki dün akşamki haber bültenlerinde veda sahnesine yer verilmedi. TRT'nin görüntülerinde uğurlama töreninden sadece Karamanlis ile Başbakan Erdoğan'ın el sıkışarak ayrıldıkları bölümlere yer verildi.
MİLLİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 17:01:28
Güncelleme :9 Mayıs 2004 Pazar 18:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?