18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Atlas Jet'in iki uçağı havada tehlike atlattı

Atlas Jet Havayolları'nın bu akşam birer saat arayla Antalya'dan kalkarak İstanbul'a gelen iki Airbus 320 tipi uçağı, havada tehlike atlatarak Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçaklardan birinin camı çatlarken, diğer uçak yakıt azlığı nedeniyle acil iniş talep etti. Uçaklar Atatürk Havalimanı pistine iner inmez, etrafları itfaiye araçları ve ambulanslarla sarıldı.


Antalya'dan akşam 18.50'de kalkarak İstanbul'a gelen Atlas Jet Havayolları'nın Airbus 320 tipi uçağının, 19.40'da Atatürk Havalimanı'na inişe geçtiği sırada ön camı çatladı. Bunun üzerine pisti pas geçen pilot, hava bir tur attı ve acil iniş talep etti. Bunun üzerine havalimanında alarm durumuna geçildi. 10'a yakın itfaiye aracı ve ambulans, uçak piste iner inmez etrafını sardı ve iç hatlardaki park alanına götürerek, uçağın pisti pas geçmesi nedeniyle panikleyen yolcuları boşalttı.


Bunun ardından itfaiye araçları ve ambulanslar yerlerine giderken, Atlas Jet Havayolları'nın yine Antalya'dan 19.50'de kalkarak İstanbul'a gelen ikinci Airbus 320 tipi uçağı emergency deklere etti. Bunun üzerine ambulans ve itfaiye araçları pistin etrafında ikinci uçağın gelişini bekledi. Diğer uçak da Atatürk Havalimanı'na inişinin ardından itfaiye ve ambulanslarla takip edilerek park alanına getirildi. Yolcular ise hemen getirilen otobüslerle tahliye edildi. Pilot, inişin ardından emergency deklere etmediğini belirtirken, DHMİ yetkilileri, "Uçak Atatürk Havalimanı'na yaklaştığında yoğun hava trafiği nedeniyle 40 dakika havada tur atması bildirildi. Ancak pilot bunun üzerine yakıtının az olduğunu belirterek emergency deklere etti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 23:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?