31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Atlasjet uçağı tehlike atlattı

LASTİĞİNE YABANCI CİSİMLER GİREN UÇAK BAKIMA ALINDI

Atatürk Havalimanı'nda kalkış yapmak üzere hareket eden bir yolcu uçağı, yabancı cisimlerin lastiğine zarar vermesi nedeniyle bakıma alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul - Bodrum seferini yapacak Atlasjet Hava Yolları'na ait Airbus A330 tipi yolcu uçağı, yabancı cisimlerin lastiğine zarar vermesi sebebiyle kalkışını gerçekleştiremedi. Kaptan pilotun uçağın sisteminde gördüğü uyarı ile uçağın ön iniş takımlarındaki lastiğin hava basıncının giderek azaldığını fark etmesi üzerine park yerine döndüğü öğrenildi. Teknik personel tarafından bakıma alınan uçağın yapılan kontrollerde ön iniş takımlarındaki lastiğinin çeşitli yerlerine yabancı cisimlerin girdiği ve uçağın lastiğinin delindiği belirlendi. Teknisyenler tarafından her iki lastiği de değiştirilen uçağın yolcuları da bu işlemler sırasında uçağın içerisinde bekledi.

248 yolcusu bulunan yolcu uçağının içerisinde Gazeteci/Yazar Güneri Civaoğlu'nun da bulunduğu görüldü. Ünlü gazeteci teknisyenlerin çalışmalarını uçaktan çıkarak dikkatle izledi. Lastikleri değiştirilen uçak, yaklaşık 2 saatlik gecikmenin ardından Bodrum'a uçtu.

LASTİĞİNE YABANCI CİSİMLER GİREN UÇAK BAKIMA ALINDI
LASTİĞİNE YABANCI CİSİMLER GİREN UÇAK BAKIMA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2011 Pazar 10:47:04
Güncelleme :3 Temmuz 2011 Pazar 13:36:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?