24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

ATO Başkanı Aygün: Sırada Öcalan var

Ankara - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) 1999 ve 2003 yıllarında olmak üzere iki başvurusunun olduğunu hatırlatarak, "Tıpkı Leyla Zana ve arkadaşlarında olduğu gibi bu mahkeme hukuki değil siyasi bir karar alarak terörist başının da yeniden yargılanmasını isteyecek" dedi.

Aygün konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, mahkemenin yeniden yargılanma kararı için uygun zamanı beklediğini kaydederek, Türkiye’nin bu karara hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

AB içerisindeki bazı ülkelerin Türkiye’yi karıştırmak için ellerinden geleni yapacağını dile getiren Aygün, bu ülkelerin zaman zaman Rum ve Ermeni diasporasını, zaman zaman ise Türkiye’deki bölücü unsurları kullanarak Türkiye’nin AB’ye girişini engelleme ya da girecekse bölünmüş olarak girmesini sağlama hedefine kilitlendiklerini bildirdi. Aygün, "Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme ihtimali AB içerisindeki bazı çevreleri rahatsız ediyor. AİHM denilen hakem de bu tribün terörüne alet oluyor. Bu çevrelerin niyetleri son derece açık. Onlara göre ’En iyi Türkiye Bölünmüş Türkiye’dir. Türkiye AB içerisindeki bu holiganlara dikkat etmelidir" dedi.

Türkiye’yi AB’ye almamak için ellerinden gelen her türlü bahaneyi kullanan AB’nin Hırvatistan’ın insan haklarına saygı konusunda gerekenleri yerine getirmediği bahanesiyle bu ülkenin katılım müzakerelerini ertelediğini hatırlatan Aygün, "Sırada Romanya ve Bulgaristan var. Bu ülkelere de aynı bahaneyi ileri sürecekler. Asıl hedef ise Türkiye. Türkiye’ye zamanı geldiğinde ’Hayır’ demek için örnekler yaratıyorlar" görüşünü dile getirdi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 13:13:09
Güncelleme :20 Mart 2005 Pazar 19:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
xinis IP: 83.197.122.xxx Tarih : 20.03.2005 17:57:43
SINAN AYGUN,BIZ KURTLER ARTIK SENIN GIBI DUNYA OKOLOJISINI BOZAN INSANLARLA MUHA TAP OLMUYORUZ.SEN ISTEDIGIN KADAR SALDIRGANLASABILIRSIN.UNUTMAKI BIRGUN SIZLRIN BU SALDIRGAN TAVIRLARINIZ SIZI TEKRAR ERGENEKONUN O KARANLIK IKI DAGIN ARASINA HAPSEDECECEKTIR.BIRCOK YOL OLMASINA RAGMEN AKIL EDMEYIP TEKRAR KUTLARDAN YARDIM ISTERSINIZ FAKAT O KURTLARIN NESLI COKTAN TUKENMISTIR.BIZLE R ATESIN VE GUNESIN TORUNLARI OLARAK PKK VE BASKAN APONUN IDEOLOJISIYLE BUTUN ORTA DOGU HALKLARINI DEDISTIRIP DONUSTURMEYE CALLISIYORUZ.KARDESLIK BARIS VE INSAN HAKLARI BIZIM HERZAMAN FELSEFEMIZ OLMUSTUR.AYRICA EKLEMEK ISTEDIGIM BASKA BIRSEY DAHA VAR SIZLER NEDEN KENDI REGENEKONUNUZA SAHIP CIKMIYORSUNUZDA BIZIM NEWROZUMUZA SAHIP CIKIYORSUNUZ..TOPLUM AHLKI DEDIGINIZ KENDI AHLAK TARZINIZSA YAYINLAMAYIN.AMA SINAN AYGUNUN OKUMASI LAZIM