27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Attığı tokata pişman oldu

Zonguldak'ta bir kişi, kızına tokat attığı gerekçesiyle AB uyum yasaları çerçevesinde 3 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Zonguldak'ta oturan Yaşar Demirköse, ailevi konularda sözünü dinlemediği gerekçesiyle bekar olan kızı Elif Demirköse'ye tokat attı.

Hastaneden rapor alan Elif'in şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından baba hakkında kamu davası açıldı. Zonguldak 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaların sonucunda baba Yaşar Demirköse'ye, 150 gün adli para cezası verildi. Üç bin TL olarak cezası belirlenen Yaşar Demirköse, para cezası ödeme emrinin kendisine gönderilmesinin ardından bir ay sonra temyiz için müracaat etti. Temyiz talebinin belirtilen süre içerisinde bulunmadığı gerekçesiyle reddedilmesi üzerine baba Yaşar Demirköse, Zonguldak 3. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliğine Yargıtay'a verilmek üzere dilekçe gönderdi.

Yaşar Demirköse, kızının kendisine küfür ve hakaretlerde bulunduğunu belirttiği dilekçesinde gerekli hallerde kızına tokat atma hakkının bulunduğunu savundu. Yaşar Demirköse, cezanın ardından 90 gün içinde temyiz hakkı olduğunun bildirildiğini belirterek şöyle konuştu: "Gerekçeli karar bir ay sonra verildi ve ben anında temyiz dilekçemi verdim. Ancak, yedi gün içinde itiraz etmediğim gerekçesiyle temyiz talebim reddedildi. Kararı temyiz etmek benim anayasal hakkımdır, bunu kullanmak istiyorum. Ben baba olarak 29 yaşına gelmiş kızıma bir tokat attım diye bu cezayı hak etmedim. 'Kızını dövmeyen dizini döver' atasözünde de belirtildiği gibi bizim toplumumuzda zorunlu hallerde babanın evladını dövmesi en doğal hakkıdır."

Emekli olduğunu anlatan Demirköse, sözlerine şöyle devam etti: "Bu cezayı ödeyecek maddi ve manevi gücüm yok. Maddi cezamın 1412 Sayılı CMUK'un 315/2 maddesi uyarınca temyizen incelenerek bozulup kaldırılmasını istiyorum."

Yaşar Demirköse, aynı evde yaşadıkları kızının kendisiyle ilgili tüm haklarından da istifade ettiğini belirtti. Üç çocuk babası Yaşar Demirköse, mahkemenin verdiği kararın bozulmaması durumunda parayı ödeyecek gücü bulunmadığından beş ay hapis cezasına çarptırılacağını ifade etti. Cezaevine girme endişesi taşıyan çaresiz baba, tek umudunun cezanın bozulması olduğunu sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 15:56:20
Güncelleme :5 Şubat 2009 Perşembe 16:37:43