20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Avni Aker'de buruk veda!

Trabzonspor, Turkcell Süper Lig'in son maçında kendi saha ve seyircisi önünde Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ederek ligi galibiyetle kapatırken, Fenerbahçe ise Galatasaray'ın galibiyeti ile ligi 2. sırada bitirdi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, sezonu galibiyetle bitirdikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Ligi galibiyetle bitirmek bize büyük keyif verdi. İlk derbimizi kazandık. Çok iyi bir futbol oynadık. İnşallah eski günleri tekrar yaşayacağız" dedi.

Şener, şampiyon Galatasaray'ı da tebrik ederek Fenerbahçe'ye Avrupa kupalarında başarılar diledi.

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ise sezonu galibiyetle tamamladıkları için mutlu olduklarını kaydederek gelecek sezona daha güçlü bir kadro ile girmenin çalışmasını yaptıklarını söyledi.

Trabzonspor Teknik direktörü Ersun Yanal, şampiyonluk mücadelesinden çok derbi yönü öne çıkan bir maç olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Maça kazanmak için çıktık. Bu maçı kazanmak ve ligi iyi bir şekilde sonlandırmak istiyorduk. İyi mücadele ettik. Oyuncularım arzuluydu. Kazandığımız için bütün futbolcularımı kutluyorum. Güzel bir maç oldu. Taraftarımızı da mutlu ettik. Önümüzdeki yıl beklentileri karşılayacak iyi bir takım kurmak için çalışmalarımız sürüyor."

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico ise Trabzonspor'un daha üstün bir oyun ortaya koyarak maçı kazandığını söyledi.

"Bugün burada kazanmamız gerekirdi ancak olmadı" diyen Zico, "Galatasaray şampiyonluğu hak etmiştir. Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra lige konsantre olamadık. Futbolcularımızın aşırı yorgunluğu ve yaşadığımız sakatlıklar bizi etkiledi. Bugün benim kontratım sona erdi. Fenerbahçe yönetimine teklifimi sundum. Fenerbahçe'ye verilmiş bir sözüm var. Bu nedenle onlardan cevap almadan
transfer görüşmesi yapmayacağım. Fenerbahçe'den gelecek teklifle göre gelecekte ne olacağını göreceğiz" şeklinde konuştu.

Bordo-mavili futbolculardan Barış, çok iyi oynadıkları bir karşılaşmayı galip tamamladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Barış, "İnşallah bu performansı gelecek seneye yayarak şampiyon oluruz" dedi.

Takımın ikinci golünü kaydeden Umut Bulut da, "Amacımız maçı taraftarımız için kazanmak ve ligi en iyi şekilde bitirmekti. Bu sene çok parlak bir sezon geçiremedik. Ama ligin bitiminde taraftarımıza önemli bir galibiyet hediye ettiğimiz için sevinçliyiz" diye konuştu.

Maçta başarılı kurtarışlar yaparak kalesinde devleşen Onur, "Çok önemli bir derbiyi kazandığımız için mutluyuz. Sadece benim kurtarışlarım değil bütün takım inanılmaz mücadele verdik. Herkesi yürekten kutluyorum. Tüm Trabzonspor camiasına armağan olsun" dedi.

Serkan Balcı, "Kazandığımız için mutluyuz. Maça gelen taraftarı mutlu ettik. Bu sene hiç derbi kazanamamıştık ama son derbiyi kazandık. Yenilseydik Trabzonspor tarihine hiç derbi kazanamayan takım olarak geçecektik. Ama kazandık, çok mutluyuz" dedi.

Uzun süren sakatlığın ardından takımdaki yerine alan ve başarılı bir futbol sergileyen Musa, "Bizim için zor bir maçtı. Zevkli bir maç oldu. Biz kendi işimizi yaptık, kazandık. İnşallah gelecek sezona daha iyi oluruz" dedi.

Fenerbahçeli futbolcular ise maç sonrası konuşmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 01:27:30
Güncelleme :11 Mayıs 2008 Pazar 02:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?