18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Avni Aker'de gol yağmuru

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta maçında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker'de Gaziantepspor'u Burak Yılmaz(2), Mustafa Yumlu ve Popov'un(kk) attığı gollerle 4-1 mağlup etti. Bu arada Gaziantepspor yaklaşık 4 dakika boyunca 7 yabancıyla mücadele etti.

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta maçında Trabzonspor, Gaziantepspor'u ağırladı. Hüseyin Avni Aker'de oynanan karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetti. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Serkan Akarca ve Mehmet Cem Hanoğlu yaptı.

Trabzonspor, Burak Yılmaz(2), Mustafa Yumlu ve Popov'un(kk) attığı gollerle Gaziantepspor'u 4-1 mağlup etti.

Ev sahibi Trabzonspor karşılaşmaya Tolga, Serkan, Mustafa, Celustka, Cech, Aykut, Colman, Volkan Şen, Olcan, Halil, Burak 11'i ile başlarken Gaziantepspor ise Karcemarskas, Elyasa, Ivan De Souza, Bekir Ozan, Cenk, Dany, Sezer, Sapara, Binya, Yasin, Popov 11'i ile sahadaki yerini aldı.

Karşılaşmaya oldukça etkili başlayan Trabzonspor 6. dakikada Popov'un kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Trabzonspor sol kanattan Colman ile köşe vuruşunu kullandı. Karambolde ön direkte ters bir vuruş yapan Popov topu kendi ağlarına gönderdi:1-0.

12. dakikada Trabzonspor Olcan Adın ile 2. gole çok yaklaştı. Burak ceza alanının dışında Olcan'a nefis bir pas verdi. Olcan ceza alanına doğru hareketlenerek ayağının dışıyla köşeye yollamak istedi meşin yuvarlağı ancak çerçeveyi bulamadı.

Sağdan ceza alanına giren Popov, Cech ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde bulunca karşılaşmanın hakemi Mustafa Kemal Abitoğlu, penaltı noktasını gösterdi. Bordo-mavili futbolcuların yoğun bir şekilde penaltı kararına yaptığı itirazların ardından Popov, kullandığı penaltı atışında topu yandan auta gönderince konuk takım beraberlik fırsatını değerlendiremedi.

42. dakikada savunmada Binya'dan sıyrılan Burak'ın kaleci Karcemarskas ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, top yandan auta gitti.

Trabzonspor ilk yarıyı Popov'un 6. dakikada kendi kalesine attığı gol ile 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya penaltı atışı ile başlayan Trabzonspor 56. dakikada Burak Yılmaz penaltıdan kaydettiği golle farkı 2'ye çıkardı. Sağ köşeden kullanılan kornerde Mustafa, Popov ile girdiği mücadelede yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Burak'ın vuruşunda sol direğin içine çarpan top ağlara gitti:2-0.

Rakip alanda baskıyı kesmeyen ev sahibi ekip Mustafa Yumlu ile farkı 3'e çıkardı. Colman'ın köşe vuruşunda yükselen Mustafa Yumlu güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi:3-0.

Avni Aker'de goller arka arkaya gelmeye başladı. Bu sefer golü bulan konuk ekip Gaziantepspor oldu. Gaziantepspor'da orta sahadan defansın arkasına doğru uzun bir pas yollandı. Topla buluşan Sapara güzel bir vuruşla kaleci Tolga Zengin'i mağlup etti:3-1.

Savunmanın arkasına atılan pasla ceza sahasına giren Burak, Karcemarskas'tan topı kurtarmak isterken yerde kaldı. Penaltı noktasını gösteren hakem, Karcemarskas'a kırmızı kart gösterdi. 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan Gaziantepspor'da kaleye Sapara geçti. Topun başına geçen Burak Yılmaz kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golünü kaydetti.4-1.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Trabzonspor rakibi 4-1 mağlup etti.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 45'e yükseltirken, konuk ekip Gaziantepspor ise haftayı 26 puanda kapadı.

GAZİANTEPSPOR'DAN KURAL HATASI
Spor Toto Süper Lig 26. hafta maçında Trabzonspor ile Gaziantepspor karşı karşıya gelirken; kırmızı siyahlı kulüp 6 yabancı kuralını ihlal etti.

61. ve 65. dakikalar arasında 7 yabancıyla karşılaşmayı sürdüren Gaziantepspor kural ihlali yaptı.

Gaziantepspor'un yabancı futbolcularından Karcemarskas, Ivan de Souza, Dany Nounkeu, Gilles Binya, Marek Sapara ve Ivelin Popov; Trabzonspor karşısına ilk 11'de sahaya çıktı.

Mücadelenin 61. dakikasında Cenk Tosun'un yerine İsmael Sosa dahil oldu ve Avni Aker'de Gaziantespor 7 yabancı ile oynamaya başladı.

Teknik direktör Hikmet Karaman, 65. dakikada Popov'un yerine Turgut Doğan Şahin'i oyuna aldı ve yabancı sayısı 6'ya düştü.

Gaziantepspor 4 dakika 7 yabancı ile oynadı.

 

...
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2012 Cuma 21:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?