18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Avrupa Konseyi'nden Türkiye'ye 'Öcalan' suçlaması

Avrupa Konseyi'nin işkence karşıtı heyeti, Türkiye'yi "terörist başı Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla düzenli olarak görüşmesini" engellemekle suçladı.
İşkence karşıtı heyet, bundan 1 sene önce, kötü hava koşulları nedeniyle 3 ay ziyaretçi kabul edemeyen Öcalan'la, tutuklu bulunduğu İmralı Adası'nda görüşmüştü.
Komite, konuya ilişkin açıklamasında, "Üç aydan fazla bir süre herhangi bir ziyaret almaması, bir tutuklu için sorun yaratır. Bir tutuklunun uzun süre tek başına kalması kabul edilemez" dedi.
Türkiye, iddialara verdiği yazılı cevapta, ziyaretlerin kötü hava koşulları sebebiyle iptal edildiğini belirtti. Cevapta, bütçeyle ilgili problemler sebebiyle terörist başının tutuklu bulunduğu İmralı Adası'na ulaşımı sağlayacak deniz botunun verilemediği söylendi.
Avrupa Konseyi heyeti, Türkiye'nin bu cevabını inandırıcı bulmadığını açıklayarak, "Bu açıklamalar, Öcalan'ın akraba ve avukatlarının adaya ulaşmalarını sağlamak için gerekli çaba gösterildiğini ifade etmiyor. İmralı'ya ziyaretlerin gerçekleştirilebilmesi için daha çok tedbir alınmalı" diye konuştu.
STRAZBURG - İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2004 Çarşamba 17:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?