17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Avrupa'nın en ilginç ikilisi

Amerikan Newsweek dergisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis’in, şaşırtıcı bir siyasi ve kişisel dostluk geliştirdiğini kaydederek, bu dostluğun, iki ülke arasındaki meselelerin çözümüne yardım edip etmeyeceğine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yazıda, Erdoğan ve Karamanlis için "Avrupa’nın ilginç ikilisi" ifadesi kullanılırken, Temmuz ayında Karamanlis’in, Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra’nın düğününde şahit olduğu hatırlatıldı.

Erdoğan’ın bu ay, Atina’daki Olimpiyat Oyunları’nın açılışına Karamanlis’in şeref konuğu olarak katıldığını kaydeden dergi, Eylül ayında Karamanlis’in, Erdoğan’ın Karadeniz’deki yazlığını ziyaret edeceği yönünde haberler bulunduğunu yazdı.

Yazıda, kişisel ve siyasi ilişkinin, "Avrupa tarihinin en soğuk" ilişkilerinden birinin düzelmesinde yardımcı olup olamayacağı üzerinde durulurken, Türkiye’nin Aralık ayında AB ile üyelik müzakerelerine başlamayı ümit ettiği hatırlatıldı.

Türkiye’nin, Fransa, Avusturya, Yunanistan ve Kıbrıslı Rumlar ile arasında farklılıklar olduğu kaydedilen yazıda, 1990’ların sonunda Türkiye ile Yunanistan’ın Ege’de savaşın eşiğine geldiği de ifade edildi.

Newsweek dergisi, Karamanlis’in Türkiye’yi destekleyen konumunun pek çok Yunanlı tarafından paylaşılmadığını ve bunun da Karamanlis’i zor bir duruma soktuğunu yazdı.
WASHİNGTON
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 17:13:14
Güncelleme :23 Ağustos 2004 Pazartesi 17:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?