24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Avukatlar, Öcalan’ın kararına göre hareket edecek

Avukat Hatice Korkut, AİHM kararına ilişkin izlenecek hukuksal stratejilerinin belli olduğunu kaydetti.
Korkut, "Yeniden yargılama yapılacaksa Öcalan’ın görüşlerini almamız gerekiyor. Müvekkilimiz Öcalan’ın dediklerine göre hareket edeceğiz" dedi.
Hatice Korkut, ANKA’ya yaptığı açıklamada, AİHM’in verdiği kararı kendi içinde "olumlu" bulduklarını kaydetti.
Korkut, izleyecekleri stratejiye ilişkin de öncelikle kararı görmeleri gerektiğini dile söyledi. Avukat Korkut, kararı öncelikle müvekkilleri Öcalan’a götüreceklerini ve müvekkillerinin nasıl yöntem izleneceğine karar vereceğini söyledi. "Yeniden yargılama yapılacaksa Öcalan’ın tavrını almamız gerekiyor" diyen Korkut, "Doğrudan yeniden yargılamanın kararını başvurucu verecektir. Müvekkilimizin ne dediğine bakmamız gerekiyor ve ona göre hareket edeceğiz" dedi.
AİHM’in sunulan dava dilekçesinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5’inci maddesinin "özgürlük ve güvenlik" de ihlal edildiğini belirttiklerini aktaran Korkut, verilen kararda bu maddenin değerlendirilmediğini söyledi. Avukat Korkut, bu açıdan AİHM kararının tartışmalı bir sonuç doğurduğunu ifade etti.
AA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 02:06:09
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 02:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BUNU SAVUNANLARIN DİPLOMALARINI KONTROL ETMEK LAZIM IP: 81.215.170.xxx Tarih : 14.05.2005 00:28:08
BU NU SAVUNAN AVUKATLARIN DİPLOMASINI VE HUKUK FAKÜLTESİNİ NASIL KAZANDIKLARINI İYİ ARAŞTIRMAK LAZIM.Adamlar türkçeyi doğru dürüst konuşamıyor,nasıl oluyor da hukuk fakültelerini kazanıyorlar?