19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Avustralya'da silah komedisi

Görev saatleri dışında yasalar gereği silahlarını güvenli bir yerde saklamaları gereken polislerden 2'si, saklama yeri olarak fırının içini seçince tabancaların eşleri tarafından yanlışlıkla pişirildiği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz yıllarda Glock marka 9 polis tabancasının kaybolduğu ya da çalındığı rapor edilirken, tabancaların ve aksesuarların nerede saklanacağı da tartışılmaya başlandı. Geçen yıl önerilen ve görev dışındaki saatlerde silahların özel bir güvenlik şirketinin depolarında saklanması fikri, Polis Bakanı John Watkins'in, "Bu tür depolar hırsızlar için kolay hedef" sözleriyle rafa kaldırılmış ve silahların polis araçlarındaki özel bölmelerde saklanması gündeme gelmişti. Gerçekte kaybolan silah sayısının rapordakilerden fazla olduğu iddia edilirken, "Özel Suç ve İç İlişkiler" başlıklı bir raporda, Glocks marka 6 silahın son 5 yılda kaybolduğu, Mart 2002 yılı tarihini taşıyan başka bir polis raporunda ise yine Glocks marka 7 silahın kayıp veya çalınmış olduğu bildirildi.
Çalınan silahlardan Glocks marka 2 tabancanın, 31 Mayıs ve 9 Haziran 2000 tarihlerinde Newtown Polis İstasyonu'nda bulunan silah kasasından kaybolduğu, Leonay semtinde ise yine tabanca ve kelepçelerin sırra kadem bastığı öğrenildi.
Öte yandan çalınma ve kaybolma olaylarını araştıran dedektiflerin, olayda ihmali görülen polisleri iç hizmetler disiplin yönetmeliği çerçevesinde cezalandıracağı öğrenildi. Çalınan silah ve tabanca sayısının toplamının 23 olduğu bildirildi.
LEVENT AĞAÇAYAK - SİDNEY (İHA)
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 12:58:24
Güncelleme :7 Şubat 2004 Cumartesi 13:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?