19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Avustralyalı rehine direnişçileri savundu

Irak’ta 24 saat boyunca rehin tutulan Avustralyalı gazeteci John Martinkus kendisini kaçıran Iraklı direnişçileri savundu.

Hafta sonunda serbest bırakılan Martinkus, Melbourne’e vardıktan sonra yaptığı açıklamada kendisini rehin alan direnişçilerin aptal olmadıklarını, bir savaş vermelerine karşın "zalim" olmadıklarını savundu.

Kendisini rehin alanlarla çeşitli konular hakkında konuşabildiğini, onları ikna edebildiğini belirten Martinkus, rehinecilerin bu konuşmadan sonra internetteki arama moturu Google’a girerek, Martinkus’un aslında ABD’nin Irak işgalini desteklemeyen bağımsız bir gazeteci olduğunu öğrendiklerini ve kendisini serbest bıraktıklarını kaydetti.

"Dışişleri Bakanı özür dilesin!"

Avustralya’nın devlet televizyonu SBS’de görevli gazeteci, ülkesinin Dışişleri Bakanı Alexander Downer’dan kendisinden bizzat özür dilemesini de istedi. Downer, Martinkus’un gitmemesi konusunda tavsiyede bulunulmasına karşın Bağdat’ın tehlikeli bir bölgesine gittiğinde kaçırıldığını söylemişti.

Martinkus, Dışişleri Bakanı’nın Irak coğrafyası hakkında pek bilgili olmadığını belirterek, kendisinin, Bağdat’taki Avustralya Büyükelçiliği’nin önünden kaçırıldığını açıkladı.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2004 Çarşamba 08:06:24
Güncelleme :20 Ekim 2004 Çarşamba 08:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?