19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Avustralya'nın müthiş Türk'ü

Avustralya'nın en büyük cep telefonu şirketi olan Crazy John's'un sahibi Mustafa İlhan, 300 milyon dolara yükselen servetiyle "ülkenin en zengin 200 işadamı" arasına girmeyi başardı.
39 yaşındaki İlhan, geçen yıl da, 200 milyon dolarlık servetiyle 40 yaşın altındaki en zengin Avustralyalılar arasında ilk sırada yer almıştı. İş dünyasının prestijli dergisi BRW tarafından yapılan "Avustralya'nın en zengin 200 kişisi" listesinde ilk sırayı, 6.5 milyar dolarlık servetiyle medya imparatoru 66 yaşındaki Kerry Packer aldı.
Bu arada Mustafa İlhan, Avustralya'nın dünyaca ünlü at yarışı "Melbourne Cup"a, 2005 yılından sonra "Crazy John's"un sponsor olmasını düşündükleri söyledi.
Crazy John's'un geçen yıl Melbourne Cup kapsamında düzenlenen Bahar Festivali'ne sponsor olduğunu belirten İlhan, ancak asıl isteğinin büyük yarışın sponsorluğunu almak olduğunu, bunun da 2 milyon dolara gerçekleşebileceğine inandığını söyledi.
Crazy John's, geçen yıl Perth'deki Subiaco Stadı'nın adının 5 yıllığına "Crazy John's Subiaco Oval" olarak değiştirilmesi için 5.5 milyon dolar önermiş, ancak stat yönetimi tarafından bu teklif geri çevrilmişti.
SİDNEY - İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2004 Cuma 12:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?