17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Avusturya: Tutumumuz değişmedi

Avusturya Dışişleri Bakanı Benita Ferreo-Waldner’e atfen bir Türk gazetesinde yayınlanan “Bundan sonra Türkiye’nin üyeliği konusunda her zaman sizin destekçiniz olacağız...” şeklindeki sözlerin “gerçek dışı” olduğu ve Avusturya’nın bu konuya ilişkin pozisyonunu değiştirmediği bildirildi.


Bakanlık Sözcüsü Astrid Hartz imzasıyla gönderilen yazılı açıklamada, bugün bir Türk gazetesinde, Dışişleri Bakanı Benita Ferrero-Waldner’in, Avusturya’nın Türkiye’nin AB üyeliğini destekleyeceği vaadinde bulunduğu yolunda ifadeler içeren bir haber yayınlandığı belirtilerek, söz konusu haberin “gerçeği yansıtmadığı” ifade edildi.

Avusturya’nın, Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin pozisyonunun değişmediği vurgulanan açıklamada, “AB Konseyi’nin, Komisyon tarafından Aralık ayında sunacağı rapora göre Türkiye’nin Kopenhag kriterlerini yerine getirip getirmediğine bakarak müzakerelere başlama kararı vereceği” hatırlatıldı.

Açıklamada, “Bu kapsamda, AB Konseyi’nin 17-18 Haziran 2004 tarihli kararı da Avusturya’nın ve AB’nin tutumunu yansıtmaktadır” ifadesi kullanıldı.

VİYANA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2004 Perşembe 00:24:22
Güncelleme :1 Temmuz 2004 Perşembe 00:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?