24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Aydın Doğan'a hapis istemi!

Aydın Doğan, kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, Ali Rıza Temuroğlu ve İmre Barmanbek hakkında "Sermaye Piyasası Kanununa Muhalefet" suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi.

 

Sermaye Piyasası Kurulu'nun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında iş adamı Aydın Doğan, kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, Ali Rıza Temuroğlu ve İmre Barmanbek hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş'ın hazırladığı iddianame kabul edildi. Söz konusu 4 kişi, duruşma gününün belirlenmesinin ardından İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İddianamade Aydın Doğan, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, Ali Rıza Temuroğlu ve İmre Barmanbek'in Sermaye Piyasası Kanunu'nun 47/A-6 ve Türk Ceza Kanunu'nun 43/1'inci maddesi gereğince 2 yıl 8 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Hazırlanan iddianame, daha önce İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş, ancak mahkeme iddianamenin reddine karar vermişti. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş, ret kararına bir üst mahkeme olan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itiraz etmişti. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, savcının itirazını yerinde bulunca, İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nin başka itiraz etme hakkı olmadığı için yargılanma yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 20:27:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?