18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Aydınlardan Suriye’ye destek ziyareti

Ankara - Doğu Konferansı Girişimi üyeleri, aydınlardan oluşan 60 kişilik bir grupla, Suriye halkına destek için bu ülkeye gitti.

Turan Güneş Bulvarı üzerindeki bir pastanenin önünde toplanan Doğu Konferansı Girişimi üyeleri, çeşitli sloganlar attılar.

Grup sözcüsü Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, burada yaptığı açıklamada, "yükselen anti Amerikancılık bahane edilerek kamuoyunun susturulmaya çalışıldığını" söyledi.

Suriye halkına destek için düzenledikleri gezinin Irak’a asker gönderilmek için hazırlanan 1 Mart tezkeresinin reddedildiği tarihe denk geldiğini ifade eden Bekaroğlu, gezinin bu açıdan da anlamlı olduğunu belirtti.

"Suriye’nin Irak’a, Şam’ın da Bağdat’a dönüştürülmek istendiğini" öne süren Bekaroğlu, Türk halkının çoğunluğunun buna karşı olduğunu ifade etti.

Açıklamalardan sonra aralarında Can Dündar, Nuray Mert, Aydın Çubukçu, Nihat Genç’in de bulunduğu aydınlar, otobüslere binerek Suriye’ye gitmek üzere hareket ettiler.

Suriye’de sivil toplum kuruluşları, yazarlar ve üniversite temsilcileriyle görüşecek grup üyeleri 4 Mart’ta Türkiye’ye dönecek.


AA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 12:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?