23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Aydınların AKP kavgası

Ünlü Yazar Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin’in, Başbakan Erdoğan’ı savunduğu için, solcu arkadaşları ile kavga ettiği, tarafların yumruklaşmanın eşiğinden döndüğü ortaya çıktı.

Ünlü Yazar Aziz Nesin’in matematik profesörü oğlu Ali Nesin’in, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı övüp savunduğu için, solcu arkadaşları sanat galerisi sahibi Nevzat Metin, şair Nihat Behram ve oyuncuDemir Karahan ile kavga ettiği, tarafların yumruklaşmanın eşiğinden döndüğü ortaya çıktı.

Habertürk internet sitesinde yer alan Sevilay Yükselir’in yazısına göre Ali Nesin, Kadıköy’de bir balık lokantasında Demir Karahan, Nihat Behram ve Nevzat Metin’le yemek yiyordu. Nesin sohbet sırasında Tayyip Erdoğan hakkında, ‘Bu adam Türkiye için bir nimettir. Karanlıklarda boğulmuş Türkiye’nin aydınlıklara çıkması için ortaya çıkmış bir liderdir. Ona hayranım. Onun gibi bir lider bir daha Türkiye’ye gelmez!’ dedi. Yazıya göre, arkadaşları bu sözlere sert tepki gösterdi. Karşılıklı hakaretler edildi, tartışma yumruklaşmanın eşiğinden döndü.

Ali Nesin, belirtildiği gibi bir tartışmanın yaşandığını doğrularken, yazıda, sözlerinin yanlış aktarıldığını öne sürdü. Nesin şunları anlattı:

‘Nevzat’la tartıştık, ama Tayyip Erdoğan konusunda değil. Benim Tayyip Erdoğan hakkında da, herhangi birisi hakkında da böyle bir düşüncem yok. ’

Tartışmanın altı ay önce yaşandığını belirten Nesin şunları ekledi:

"AKP’nin gelmiş geçmiş en demokratik iktidar olduğunu söylemiştim. Ben, AKP’ye demokrat demedim, bundan AKP’ye övgü çıkmaz; sözüm ona laik geçinen partilere sövgü çıkar. Aramızda küfürleşme olmadı, ama hakarete varan sözler söylendi. Bana ‘senin canına okurum’ dendi. O masada daha fazla kalamazdım. Çekip gittim. Nevzat Bey’le aramızda bir husumet yoktu, ama galiba çabuk sarhoş oldu."

Hürriyet Gazetesi / Ayten Serin
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 14:06:47
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 19:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?