20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Aydınlık'ın sahibi gözaltında

Ergenekon savcısı Cihan Kansız’ın talimatı ile bu sabah 'Ergenekon soruşturması' kapsamında operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda Aydınlık gazetesi Genel Müdürü Mehmet Sabuncu, emekli Binbaşı Zafer Şen ve emekli askeri hakim Bahadır Berk ile bir şüphelinin daha gözaltında olduğu öğrenildi.

Sabuncu’nun İstanbul’daki evinde ve Çorlu’da İşçi Partisi binasında arama yapıldığı kaydedildi.Polis ekipleri sabah saat 07.00 sıralarında Aydınlık Gazetesi'nin sahibi ve Genel Müdürü Mehmet Sabuncu'nun Ataşehir'deki evine gelerek arama yapmaya başladı. Mehmet Sabuncu'nun evinde arama yapıldığını duyan dostları ise evin önüne gelerek beklemeye başladı. Sabuncu'ya destek vermek için geldiklerini söyleyen bir kadın, “Sabah polisler baskın yapmış kendisi evde. Ergenekon'la ilgili bir arama" dedi.

 

Sabuncu'nun evindeki arama öğle saatlerinde sona erdi.

 

İP'İN ÇORLU İLÇE BAŞKANLIĞI'NDA ARAMA

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki İşçi Partisi’nin İlçe Başkanlığı binasıyla, avukatlık yapan emekli askeri savcı yarbay Bahadır Berk’in hukuk bürosunda İstanbul ve Tekirdağ Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince arama yapılıyor.
İstanbul ve Tekirdağ Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sabah saatlerinde İşçi Partisi’nin İlçe Başkanlığı binasına gelerek arama yapmaya başladı. Başka bir ekip ise şu anda avukatlık yapan emekli askeri savcı yarbay Bahadır Berk’e ait hukuk bürosunda da arama yapıyor. Polis ekiplerinin henüz isimleri açıklanmayan 4 kişinin de daha evinde arama yapıldığını belirtilirken, aramalarında ‘Ergenekon soruşturması’ kapsamında yapıldığı iddia edildi.
 

Soruşturma kapsamında İşçi Partisi eski İlçe Başkanı Zafer Şen ile Bahadır Berk de gözaltına alındı.
 


 

...
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 09:46:57
Güncelleme :6 Aralık 2011 Salı 13:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?