17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Aygün: Kendimi yurtdışında gibi hissediyorum

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, "Kendimi yurtdışında gibi hissediyorum. Her gün bir sürü yabancı gelip şunu yapın, bunu yapın diyor" dedi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 36'ncı genel kurulunda konuşan Aygün, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ve gelişmiş ülkelerin sürekli olarak Türkiye'ye özelleştirme yönünde baskı yaptığını, buna karşın gelişmiş ülkelerin ekonomisinde hala devletin payının çok yüksek olduğunu söyledi.

Devletin payının ABD'de yüzde 32, İngiltere'de yüzde 41, Almanya'da yüzde 49, Japonya'da yüzde 35 olduğunu hatırlatan Aygün, "Türkiye'de devletin payı yüzde 24, hala özelleştir deniyor. Lufthansa'da, Volkswagen'de, Alman Telekom'da, demiryollarında devletin payı var. Fransa'da 2 bin 498 devlet firması, 1.45 milyon kişi çalıştırıyor" dedi.

"Kendimi yurt dışında gibi hissediyorum, her gün bir sürü yabancı gelip şunu yapın, bunu yapın diyor" diye konuşan ATO Başkanı Sinan Aygün, şöyle devam etti:

"Leyla Zana'nın davasını izlemek üzere Türkiye'ye gelen İtalyan parlamenter, Türk yargısına hakaret etti. Kimse bir şey demedi. Ben utanıyorum. Avrupa'da Fehriye Erdal televizyonlarda sürekli zafer işareti yapıyor. Yargıya müdahale diye kimse bir şey demiyor. Kimse orada yargıya müdahale edemiyor. Prodi, Türkiye'de Meclis'te konuştu, Leyla Zana'nın bırakılmasını istedi. Bunlar genel af çıkartmak, Apo'yu da çıkartmak istiyorlar."

AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Verhaugen'i "küstah vatandaş" diye nitelendiren Aygün, şunları söyledi:

"KKTC'de seçim olurken, (iktidar kazanırsa kabul etmem, muhalefet kazanırsa kabul ederim) diyor. De Soto, Kofi Annan, Verhaugen gidiyor propaganda yapıyor, bizim parlamenterler Ada'ya gidince, bunların burda ne işi var deniyor."

Aygün, ülke çıkarlarının korunması için ulusal politikaların izlenmesi gerektiğini vurguladı.
ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 16:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?