17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Aygün: Türkiye'yi bölmek istiyorlar

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, "Türkiye’yi federe sisteme bölmek istiyorlar. Bizim Kürtlerle problemimiz yok, terörle var" dedi.

AB ülkelerinin Türkiye’ye çifte standart uyguladığını savunan Aygün, "Kürtlerin her hakkı var. Siyasette, bürokraside ve iş dünyasında çok sayıda insanları var. Hiç bir Kürt vatandaşının (benim hakkımı verin diye) sokağa çıktığını görmedim. Bizim devletimiz, bayrağımız ve Türk dilimiz var. Bunları değiştirmeye çalışanlar başarılı olamayacaktır" diye konuştu.

AB Anayasası’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını, ancak içeriğini kimsenin bilmediğini belirten Aygün, AB ilerleme raporunda da, Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili konuların yer almadığını ifade etti.

Raporda, Telekom’un özelleştirilmesinin de istendiğini ifade eden Aygün, "Ya sana ne Telekom’dan? Ama kendileri alacak. Fransa’da da devlet işletiyor. Telekom yılda 2 milyar dolar para kazanıyor. Bu kurum neden özelleştirilsin?" dedi.

Bu arada Türkiye’ye yabancıların yatırım için gelmediğini, Türkiye’ye giren 22 milyar doların 12 milyarının borsada, 10 milyar doların da Merkez Bankası’nda bulunduğunu ifade eden Aygün, "Bu para bir telefonla, 40 saniye içinde ülkemizden çıkar gider" diye konuştu.

ADAPAZARI - AA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 18:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?