18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Aygün: Ülkeyi böldürtmeyeceğiz

Ankara - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Herald Tribune ve Le Monde gazetelerine verilen ilanı kınadığını belirterek, "Bu ülkeyi Zana ve Öcalan gibilere böldürülmeyeceğimizi herkesin bilmesini isterim. Bu insanların ivedilikle yargı önüne çıkması gerekiyor" dedi.

"21. Yüzyılda Türkiye: Geleceğe Bakış"konulu sempozyumda konuşan Aygün, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik konusuna değinirken, AB sürecinin 17 Aralık’ta yeni başlamış olacağını söyledi.

"17 Aralık’ta cin şişeden çıkacak. Bu cinin iyi huylu bir cin olacağına inanmıyorum" diyen Aygün, 17 Aralık’ta Türkiye’ye müzakere tarihi verilse bile bunun bir "oyalama tarihi" olacağını savundu.

Türkiye’nin sonunun AB’ye tam üyelik değil, "tam kölelik" olacağını düşündüğünü savunan Aygün, AB’nin Türkiye’ye karşı iyi niyetli bir tutum içinde bulunmadığını ifade etti.

Konuşmasında Leyla Zana ve arkadaşları tarafından Herald Tribune ve Le Monde gazetelerine verilen ilanı da hatırlatan ATO Başkanı, Zana ve arkadaşlarına acilen savcılıkların soruşturma açması gerektiğini söyledi.

Aygün, "Bu ülkeyi Zana ve Öcalan gibilere böldürülmeyeceğimizi herkesin bilmesini isterim. Bu insanların ivedilikle yargı önüne çıkması gerekiyor" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 18:24:48
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 22:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?